|
צילום: יח"צ
מתכון עוגת שוקולד ופירות יבשים ביין
מאת: עמיר לוליאן שף בייקרי ליליות, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 20.01.11
מתכון להכנת עוגת שוקולד ופירות יבשים ביין, באדיבות עמיר לוליאן ממסעדת ליליות בייקרי.
מרכיבים עיקריים: חמאה, סוכר, שוקולד מריר, חלב, ביצים.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-8
מצרכים להכנת המתכון
כמות לתבנית עגולה, קוטר 24 ס"מ, או שתי תבניות אינגליש קייק בינוניות. 100 גרם חמאה כוס וחצי סוכר 3 ביצים גדולות 100 גרם שוקולד מריר 2.5 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה רבע כוס חלב 1 כוס יין אדום 1 כוס מים 1 מקל קינמון כוס פירות יבשים (לפי מה שאוהבים)
אופן הכנת המתכון
- להקציף את החמאה, סוכר וביצים. להמיס את השוקולד ולהוסיף לתערובת ולערבב.
- להוסיף קמח, אבקת אפיה וחלב, לערבב ולשפוך לתבנית.
- להרתיח במשך חמש דקות את היין, מים ומקל קינמון. להוריד מהאש ולהוסיף את הפירות היבשים, להשרות חצי שעה, לסנן ולהניח על העוגה.
- לאפות בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|