מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ממרח או רוטב פסטו

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: רטבים ומטבלים
פורסם בתאריך: 10.03.11

רוטב או ממרח פסטו. מתכון פשוט וקל להכנה לשידרוג כל חביתה,פשטידה, פסטה או לחם וכדומה.

מרכיבים עיקריים: בזיליקום, אגוזי קשיו, צנוברים, שמן זית.

משך ההכנה: 15
מספר מנות: חצי קילוגרם

מצרכים להכנת המתכון

250 גרם   בזיליקום - עלים בלבד
4 שום (שיניים)
370 סמ"ק שמן זית
50 גרם צנוברים
1\8 כפית מלח - ממש מעט
40 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (במתכונת החלבית)      

אופן הכנת המתכון

פשוט מאוד להכנה, רק צריך להקפיד על הכללים.

  • להפריד את העלים מהגבעול, להכניס לבלנדר את כל המרכיבים מלבד שמן הזית (חשוב!).
  • להפעיל על מהירות נמוכה ולהתחיל לזלף* את שמן הזית לאט לאט עד לקבלת מרקם ממרחי או רטבי.
  • אם תרצו את הפסטו חלבי, תוכלו להוסיף לו את גבינת הפרמזן.

(*זילוף שמן הזית נועד בכדיי שהרוטב לא יתפרק או ישבר)

טיפ קטן: במידה ותרצו להקפיא חלק מהפסטו מלאו תבניות לקוביות קרח מסיליקון, עטפו בניילון נצמד והקפיאו. כך בכל פעם שתצטרכו תהיה לכם את הכמות הרצויה בלי לשבור את הראש.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il