מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת ג'פונזצילום: יח"צ

עוגת ג'פונז

מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת עוגת ג'פונז (כשר לפסח), באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת שמו הקונדיטוריה.

מרכיבים עיקריים: קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אגוזי מלך, ביצים, עוגות לפסח.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

250 גר' חלבונים - 7 חלבונים
250 גר' סוכר - 11/4 כוסות
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
50 גר' קמח  תפו"א
50 גר' קמח מצה

אופן הכנת המתכון


  1. מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות).


  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד.


  3. מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה.


  4. סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה.


  5. בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול.


  6. אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il