|
צילום: יח"צ
עוגת ג'פונז
מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת עוגת ג'פונז (כשר לפסח), באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת שמו הקונדיטוריה.
מרכיבים עיקריים: קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אגוזי מלך, ביצים, עוגות לפסח.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
250 גר' חלבונים - 7 חלבונים 250 גר' סוכר - 11/4 כוסות 150 גר' אגוזי מלך קצוצים 50 גר' קמח תפו"א 50 גר' קמח מצה
אופן הכנת המתכון
- מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות).
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד.
- מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה.
- סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה.
- בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול.
- אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|