מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת מרנג שקדים ושוקולד לבן כשרה לפסחצילום: יח"צ

עוגת מרנג שקדים ושוקולד לבן כשרה לפסח

מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת עוגת מרנג שקדים ושוקולד לבן כשרה לפסח, באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת שמו הקונדיטוריה.

מרכיבים עיקריים: ביצים, שמנת מתוקה, שוקולד לבן, שקדים, סוכר, עוגות לפסח.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים למרנג שקדים:
6 חלבונים
200 גרם סוכר – 1 כוס
200 גרם שקדים גרוסים – 1 וחצי כוסות
170 גרם אבקת סוכר – 1 וחצי כוסות

חומרים לקרם שוקולד לבן:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד לבן
1 כוס אספרסו קצר
2 מיכלי שמנת מתוקה נוספים, להקצפה

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת מרנג שקדים:

  • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
  • מקפלים בעזר מרית את האבקת סוכר והשקדים הגרוסים.
  • מזלפים 3 עיגולים בקוטר העוגה (24 ס"מ).
  • אופים ב-110 מעלות כשעתיים.

אופן הכנת קרם שוקולד לבן:

  • מבשלים לגאנש 1 מיכל שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד לבן + 1 כוס אספרסו קצר, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה ביחד עם הגנאש שהתקרר לקרם יציב וממלאים בין השכבות.
  • דקורציה: אבקת קקאו או גלזורת ריבת חלב.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il