מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצלצילום: יח"צ

שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל

מאת: Olive Leaf, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת שיפודי פרגיות וירקות בסומק ובצל (כשר לפסח), באדיבות צ'רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב.

מרכיבים עיקריים: עגבניות שרי, שמן זית, סומק, חומץ, חזה אווז, בצל סגול, כרעיים עוף.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6 יחידות ירכי עוף ללא עצמות חתוכות ל-6 קוביות
6 עגבניות שרי
בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות
6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
6 כפיות שמן זית
1 כפית חומץ
1 כפית סומק
מלח גס
פלפל גרוס טרי

אופן הכנת המתכון

  • משפדים את העוף על שיפוד ברזל עם חתיכות הירקות: עגבניות, פלפל ובצל (אם משתמשים בחזה אווז משפדים גם אותו).
  • מכינים בקערית מרינדה עם סומק, שמן זית, חומץ מלח ופלפל לפי הטעם.
  • משרים את השיפודים במרינדה למשך 30 דקות במקרר.
  • מחממים תנור ל 200 מעלות.
  • צולים במחבת פסים את השיפודים למשך דקה, ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
  • מומלץ להגיש עם סלט טאבולה או סלט עגבניות פיקנטי.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il