|
צילום: יח"צ
פודינג שוקולד אפוי לפסח
מאת: ערן-דה בר, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון טעים ומיוחד להכנת פודינג שוקולד אפוי לפסח.
מרכיבים עיקריים: חמאה, חלב, שוקולד, ביצים, סוכר, קמח תפוחי אדמה, קמח מצה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2-3 מנות
מצרכים להכנת המתכון
200 גרם שוקולד 1/2 כוס חלב 200 גרם חמאה 6 חלמונים 6 חלבונים 1 כוס סוכר 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1/4 כוס קמח מצה
אופן הכנת המתכון
- מרתיחים את החמאה עם החלב ומורידים מהאש.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את החלמונים לתערובת וממשיכים לבחוש.
- מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה.
- מקפלים את הקצף לעיסת השוקולד.
- מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ואת קמח המצה לעיסת השוקולד תוך כדי קיפול.
אופן האפייה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים תבניות אישיות בחמאה/ או לחלופין במחמאה, ויוצקים את עיסת השוקולד לתבניות האישיות.
- מניחים את התבניות האישיות בקערה, אשר הונחה על תבנית מלאה במים רותחים (באן מרי) על האש למשך 40 שניות ומכניסים לתנור עד שמוכן.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|