מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פודינג שוקולד אפוי לפסחצילום: יח"צ

פודינג שוקולד אפוי לפסח

מאת: ערן-דה בר, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון טעים ומיוחד להכנת פודינג שוקולד אפוי לפסח.

מרכיבים עיקריים: חמאה, חלב, שוקולד, ביצים, סוכר, קמח תפוחי אדמה, קמח מצה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2-3 מנות

מצרכים להכנת המתכון

200 גרם שוקולד
1/2 כוס חלב
200 גרם חמאה
6 חלמונים
6 חלבונים
1 כוס סוכר
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס קמח מצה

אופן הכנת המתכון

  • מרתיחים את החמאה עם החלב ומורידים מהאש.
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים את החלמונים לתערובת וממשיכים לבחוש.
  • מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה.
  • מקפלים את הקצף לעיסת השוקולד.
  • מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ואת קמח המצה לעיסת השוקולד תוך כדי קיפול.

אופן האפייה:

  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • מורחים תבניות אישיות בחמאה/ או לחלופין במחמאה, ויוצקים את עיסת השוקולד לתבניות האישיות.
  • מניחים את התבניות האישיות בקערה, אשר הונחה על תבנית מלאה במים רותחים (באן מרי) על האש למשך 40 שניות ומכניסים לתנור עד שמוכן.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il