מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמיתצילום: דניאל לילה

עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמית

מאת: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מנה קיצית קלילה, עלי הוייסבראטן מוכנוים בזמן קצר מאוד, והמנה מהווה אופציה למנת בשר קייצית וקלילה.

מרכיבים עיקריים: שמן זית, קצח, עלי רוקט, שום, לימון, צנוברים, טחינה גולמית.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

לעלי הוייסבראטן:
חצי ק"ג וייסבראטן עגל טרי "אדום אדום"
מלס גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות שמן זית
כפית קצח

לעגבניות:
2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 שיני שום קצוצות  

לסלט:
צרור עלי רוקט חתוכים
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון טרי
מלח ופלפל גרוס טרי
4 כפות גדושות של טחינה גולמית איכותית
מעט כמון
אופציונאלי: צנוברים קלויים

אופן הכנת המתכון

חיתוך עלי הוייסבראטן – מנקים את הנתח מכל שומן עד לקבלת בשר נטו ,חותכים את הנתח לאורכו לחצי ושוב לחצי כך שמכל נתח נוצרים 4 חלקים. בעזרת סכין חדה פורסים פרוסות דקות ביותר.

עגבניות – מחממים תנור ל – 200 מעלות, מערבבים את העגבניות עם שמן הזית, השום המלח והפלפל.    צולים בתנור כ – 20 דקות. מוציאים ושומרים במקום חם.

לסלט – מכינים סלט מעלי רוקט עם שתי כפות שמן זית, ומיץ לימון.

צליית עלי הוייסבראטן – מחממים מחבת גדולה וכבדה ללא שמן. מערבבים בקערה את הבשר עם שמן זית, קצח , מלח ופלפל. כשהמחבת חמה מוסיפים שמן זית וצולים  בזריזות תוך ערבוב את רצועות הבשר במחבת להשחמה – אין צורך בזמן רב , כבר בשינוי הצבע ניתן להסיר מהלהבה את המחבת ולערבב הבשר ימשיך להתבשל במחבת עוד מעט.

הרכבת המנה – במרכזה של צלחת ההגשה מניחים מעט מסלט הרוקט, מעליו מניחים את העגבנייה הצלויה החמה. מעליה מסדרים את רצועות הבשר. מעל מזלפים מעט טחינה גלמית ואת הצנוברים, בוזקים מעט כמון מעל ומסביב, מגישים מיד.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il