|
צילום: אסף אביטל
מרק עוף צח עם כדורי חומוס ועוף
מאת: מעיין נדיר, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת מרק עוף צח עם כדורי חומוס ועוף, להכנה באמצעות מעבדי המזון של Morphy Richards.
מרכיבים עיקריים: עוף, כרישה, סלרי, גזר, בצל, חזה עוף, גרגרי חומוס.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים להכנת ציר העוף: 6 יח' גרון עוף או עצמות גב עוף 1 בצל יבש 2 גזרים 2 יח' כרישה – החלק הירוק 1 שורש סלרי מלח ופלפל שחור גרוס 5 ליטר מים
חומרים להכנת כדורי העוף והחומוס: 650 גרם חזה עוף 500 גרם גרגירי חומוס לאחר השריה 1 בצל יבש מלח, פלפל, כורכום 1 שורש סלרי
להגשה: עלי סלרי וגבעולי סלרי צעירים קצוצים דק
אופן הכנת המתכון
להכנת ציר העוף:
- בסיר גדול שמים כ-5 ליטר מים יחד עם ירקות קצוצים גס וגרונות העוף.
- מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי, תוך כדי כיסוי ומסננים.
- מקררים ללילה ומוציאים את שכבת השומן שנקרשה.
שלב שני:
- טוחנים בעזרת מעבד המזון של מורפי ריצ'רדס את חזה העוף, החומוס והבצל ומעבירים לקערה.
- מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכורכום. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף ביצה לאיחוד החומרים. שומרים בקירור.
- יוצרים כדורים קטנים מתערובת החומוס והעוף.
- מביאים לרתיחה את ציר העוף ומבשלים את כדורי העוף כ-15 דקות.
- מגישים את המרק והכדורים בקערית ומקשטים בעלי סלרי וגבעולי סלרי קצוצים דק.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|