מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק עוף צח עם כדורי חומוס ועוףצילום: אסף אביטל

מרק עוף צח עם כדורי חומוס ועוף

מאת: מעיין נדיר, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת מרק עוף צח עם כדורי חומוס ועוף, להכנה באמצעות מעבדי המזון של Morphy Richards.

מרכיבים עיקריים: עוף, כרישה, סלרי, גזר, בצל, חזה עוף, גרגרי חומוס.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים להכנת ציר העוף:
6 יח' גרון עוף או עצמות גב עוף
1  בצל יבש
2  גזרים
2 יח' כרישה – החלק הירוק
1  שורש סלרי
מלח ופלפל שחור גרוס
5 ליטר מים

חומרים להכנת כדורי העוף והחומוס:
650 גרם חזה עוף
500 גרם גרגירי חומוס לאחר השריה
1 בצל יבש
מלח, פלפל, כורכום
1 שורש סלרי

להגשה:
עלי סלרי וגבעולי סלרי צעירים קצוצים דק

אופן הכנת המתכון

להכנת ציר העוף:

  1. בסיר גדול שמים כ-5 ליטר מים יחד עם ירקות קצוצים גס וגרונות העוף.
  2. מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי, תוך כדי כיסוי ומסננים.
  3. מקררים ללילה ומוציאים את שכבת השומן שנקרשה.

שלב שני:

  1. טוחנים בעזרת מעבד המזון של מורפי ריצ'רדס את חזה העוף, החומוס והבצל ומעבירים לקערה.
  2. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכורכום. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף ביצה לאיחוד החומרים. שומרים בקירור.
  3. יוצרים כדורים קטנים מתערובת החומוס והעוף.
  4. מביאים לרתיחה את ציר העוף ומבשלים את כדורי העוף כ-15 דקות.
  5. מגישים את המרק והכדורים בקערית ומקשטים בעלי סלרי וגבעולי סלרי קצוצים דק.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il