|
צילום: אסף אביטל
עוגת גבינה אפויה בזיגוג גנאש שוקולד לבן
מאת: מעיין נדיר, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בזיגוג גנאש שוקולד לבן, להכנה באמצעות מעבדי המזון של מורפי ריצ'רדס.
מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, גבינת מסקרפונה, גבינת ריקוטה, שמנת מתוקה, וניל, חמאה, שוקולד לבן.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: תבנית 28 ס"מ
מצרכים להכנת המתכון
חומרים להכנת עוגת הגבינה (לתבנית 28 ס"מ): 500 גרם גבינת מסקרפונה 40% 500 גרם גבינת ריקוטה 5% 500 מ"ל שמנת מתוקה 6 ביצים 100 גרם סוכר כף מחית וניל 6 כפות קורנפלור 20 גרם חמאה – לשימון התבנית
חומרים להכנת קרם שוקולד לבן לציפוי: 300 גרם שוקולד לבן 250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מערבבים היטב את כל החומרים, למעט הביצים, בעזרת מטרפה.
- מקציפים את הביצים במעבד המזון של מורפי ריצ'רדס בעזרת דסקית ההקצפה.
- מערבבים מחצית מתערובת הביצים אל תוך הגבינות ואת המחצית השנייה מקפלים בעדינות.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות עם מעט חמאה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-20 דקות בחום גבוה.
- מנמיכים את התנור ל-160 מעלות ואופים כשעה עד להתייצבות העוגה. עוברים על דפנות העוגה עם סכין לשחרור העוגה ונחיתה רכה ללא היווצרות שקע.
- מצננים את העוגה.
קרם שוקולד לבן:
- קוצצים את השוקולד הלבן ושמים בקערה.
- מרתיחים 100 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד.
- מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.
- מקציפים בעזרת דסקית ההקצפה של מעבד המזון את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים את הקצפת לתוך גנאש השוקולד שהתייצב.
- מצפים את העוגה ושומרים בקירור.
- ניתן לקשט את העוגה בשוקולד מגורר, פירות פרוסים, פירות מסוכרים ועוד.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|