מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה אפויה בזיגוג גנאש שוקולד לבןצילום: אסף אביטל

עוגת גבינה אפויה בזיגוג גנאש שוקולד לבן

מאת: מעיין נדיר, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בזיגוג גנאש שוקולד לבן, להכנה באמצעות מעבדי המזון של מורפי ריצ'רדס.

מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, גבינת מסקרפונה, גבינת ריקוטה, שמנת מתוקה, וניל, חמאה, שוקולד לבן.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: תבנית 28 ס"מ

מצרכים להכנת המתכון

חומרים להכנת עוגת הגבינה (לתבנית 28 ס"מ):
500 גרם גבינת מסקרפונה 40%
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
500 מ"ל שמנת מתוקה
6 ביצים
100 גרם סוכר
כף מחית וניל
6 כפות קורנפלור
20 גרם חמאה – לשימון התבנית

חומרים להכנת קרם שוקולד לבן לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים היטב את כל החומרים, למעט הביצים, בעזרת מטרפה.
  3. מקציפים את הביצים במעבד המזון של מורפי ריצ'רדס בעזרת דסקית ההקצפה.
  4. מערבבים מחצית מתערובת הביצים אל תוך הגבינות ואת המחצית השנייה מקפלים בעדינות.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות  עם מעט חמאה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-20 דקות בחום גבוה.
  7. מנמיכים את התנור ל-160 מעלות ואופים כשעה עד להתייצבות העוגה. עוברים על דפנות העוגה עם סכין לשחרור העוגה ונחיתה רכה ללא היווצרות שקע.
  8. מצננים את העוגה.

קרם שוקולד לבן:

  1. קוצצים את השוקולד הלבן ושמים בקערה.
  2. מרתיחים 100 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד.
  3. מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.
  4. מקציפים בעזרת דסקית ההקצפה של מעבד המזון את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
  5. מקפלים את הקצפת לתוך גנאש השוקולד שהתייצב.
  6. מצפים את העוגה ושומרים בקירור.
  7. ניתן לקשט את העוגה בשוקולד מגורר, פירות פרוסים, פירות מסוכרים ועוד.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il