מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק עוף עם קניידלך פיקנטייםצילום: דן לב

מרק עוף עם קניידלך פיקנטיים

מאת: שי לי ליפא, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מרק עוף עם כופתאות לפסח (קניידלך): מרק עוף בטעם של פעם עם קניידלך פיקנטיים ונימוחים בפה.

מרכיבים עיקריים: שמן קנולה, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, שמן קנולה, עלי דפנה, כנפי עוף, גרונות עוף, פטרוזיליה, ביצים.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

למרק:
1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
1 צרור פטרוזיליה גדול
1 צרור שמיר גדול
1 ק"ג כנפי עוף
1/2 ק"ג גרונות עוף
3 ליטר מים
2 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
מלח

קניידלך פיקנטיים (25 יחידות):
11/4 כוסות מים רותחים
1 כף שמן קנולה
1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
2 ביצים

אופן הכנת המתכון

הכנת המרק:

  1. מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
  3. מוסיפים לסיר לקט למרק עוף , עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת הקניידלך:

  1. מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.
  4. בכל פעם מבשלים 8 קניידלך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-8 קניידלעך).

ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים, לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il