|
צילום: דן לב
מרק עוף עם קניידלך פיקנטיים
מאת: שי לי ליפא, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
מרק עוף עם כופתאות לפסח (קניידלך): מרק עוף בטעם של פעם עם קניידלך פיקנטיים ונימוחים בפה.
מרכיבים עיקריים: שמן קנולה, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, שמן קנולה, עלי דפנה, כנפי עוף, גרונות עוף, פטרוזיליה, ביצים.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
למרק: 1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם) 1 צרור פטרוזיליה גדול 1 צרור שמיר גדול 1 ק"ג כנפי עוף 1/2 ק"ג גרונות עוף 3 ליטר מים 2 עלי דפנה 1 כפית גרגרי פלפל שחור מלח
קניידלך פיקנטיים (25 יחידות): 11/4 כוסות מים רותחים 1 כף שמן קנולה 1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית מלח 2 ביצים
אופן הכנת המתכון
הכנת המרק:
- מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
- מוסיפים לסיר לקט למרק עוף , עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת הקניידלך:
- מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.
- בכל פעם מבשלים 8 קניידלך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-8 קניידלעך).
ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים, לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|