צילום: יח"צ
קדרת לוקוס לחג
מאת: שף סהר רפאל, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
לקראת הפסח מציג השף סהר רפאל מכרמים במושב סגולה, קדרת לוקוס עשירה - המפארת את סעודת החג עם דג לוקוס שלם, מבחר עשבי תיבול, יין לבן לרוטב ומבחר ירקות העונה. מתכון מנצח למארחים בליל הסדר.
מרכיבים עיקריים: כוסברה, חרדל, תימין, רוזמרין, יין לבן, שום, סלרי, דג לוקוס, שורש פטרוזיליה, שומר.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לוקוס שלם
שמן זית
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
שומר חתוך גס
מקל סלרי חתוך גס
ראש שום חצוי
לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
7 ענפי תימין
4 ענפי רוזמרין
½ כוס יין לבן
מלח ופלפל
אופן הכנת המתכון
- יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
- מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
- כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
- מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il