מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קדרת לוקוס לחגצילום: יח"צ

קדרת לוקוס לחג

מאת: שף סהר רפאל, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

לקראת הפסח מציג השף סהר רפאל מכרמים במושב סגולה, קדרת לוקוס עשירה - המפארת את סעודת החג עם דג לוקוס שלם, מבחר עשבי תיבול, יין לבן לרוטב ומבחר ירקות העונה. מתכון מנצח למארחים בליל הסדר.

מרכיבים עיקריים: כוסברה, חרדל, תימין, רוזמרין, יין לבן, שום, סלרי, דג לוקוס, שורש פטרוזיליה, שומר.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לוקוס שלם
שמן זית
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
שומר חתוך גס
מקל סלרי חתוך גס
ראש שום חצוי
לימון חתוך לשמיניות או קוביות גסות
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
7 ענפי תימין
4 ענפי רוזמרין
½ כוס יין לבן
מלח ופלפל

אופן הכנת המתכון

  1. יוצרים חתכים לאורך הדג ומושחים אותו בשמן זית עם קצת מלח ופלפל.
  2. מניחים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מערבבים את הירקות בקערה, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומניחים לצד הדג.
  4. כותשים את הזרעים בעלי ומכתש ובוזקים על הדג והירקות.
  5. מפזרים את ענפי התימין והרוזמרין ומכסים בנייר כסף.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, מסירים את הנייר, יוצקים יין לבן ואופים כעשר דקות נוספות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il