|
צילום: מאיה
עוגת גבינה פירורים
מאת: מאיה, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 14.04.11
מתכון נהדר להכנת עוגת גבינה פירורים, טעימה בטירוף!
מרכיבים עיקריים: גבינה לבנה, תמצית וניל, סוכר, חמאה, שמנת מתוקה.
משך ההכנה: שעה ורבע
מספר מנות: 10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה
למלית הגבינה: 2 גביעים (250 גרם) גבינה לבנה 1 גביע שמנת חמוצה 5% 1 מיכל שמנת מתוקה 1/2 כוס סוכר כפית ברנדי כפית תמצית וניל
אופן הכנת המתכון
להכנת הבצק:
- לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומשטחים 2/3 לתוך תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26.
- את ה-1/3 הנותר משטחים על נייר אפייה בצורה לא מסודרת.
- אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב. אם אופים את השניים ביחד, יש לאפות בטורבו.
- מכניסים למקרר את הבצק עד שיתקרר לגמריי.
להכנת מלית הגבינה:
- מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה, הגבינות, הברנדי והוניל ומקציפים עד לתערובת אחידה.
- שופכים את מלית הגבינה מעל הבצק הקר ומיישרים בעזרת לקקן.
- מפוררים את ה-1/3 בצק הנותר מעל העוגה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר מינימום ל-24 שעות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|