מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת תפוחים כשרה לפסחצילום: דניה ויינר

עוגת תפוחים כשרה לפסח

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 20.04.11

עוגת תפוחים חגיגית כשרה לפסח, מתוך הספר מתוק מהחיים, באדיבות קונדיטוריית עוגות בן עמי.

מרכיבים עיקריים: קינמון, תפוחי עץ, לימון, אגוזי מלך, סוכר, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, ביצים, עוגות לפסח.

משך ההכנה:
מספר מנות: תבנית בקוטר 26

מצרכים להכנת המתכון

המצרכים הדרושים להכנת הבצק:
6 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
½ 1 כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה

המצרכים הדרושים להכנת המלית:
1 ק"ג תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-8 תפוחים)
¾  כוס סוכר
2 כפיות קינמון
מיץ מלימון אחד

המצרכים לציפוי:
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפיות קינמון
½ כוס סוכר

אופן הכנת המתכון

להכנת המלית:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • בקערה מערבבים סוכר, תפוחים, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי.
  • מניחים בצד לכ-30 דקות עד להרכבת העוגה.

להכנת הבצק:

  • לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
  • מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
  • מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.

להכנת הציפוי:

  • בקערה שלישית מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.

מרכיבים את העוגה:

  • בידיים רטובות משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
  • מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות ובעזרת מרית לכיסוי אחיד של התפוחים.
  • מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהבצק זהוב.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il