|
צילום: דניה ויינר
עוגת תפוחים כשרה לפסח
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 20.04.11
עוגת תפוחים חגיגית כשרה לפסח, מתוך הספר מתוק מהחיים, באדיבות קונדיטוריית עוגות בן עמי.
מרכיבים עיקריים: קינמון, תפוחי עץ, לימון, אגוזי מלך, סוכר, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, ביצים, עוגות לפסח.
משך ההכנה:
מספר מנות: תבנית בקוטר 26
מצרכים להכנת המתכון
המצרכים הדרושים להכנת הבצק: 6 ביצים 1 כוס שמן 2 כוסות סוכר ½ 1 כוס קמח מצה ½ כוס קמח תפוחי אדמה
המצרכים הדרושים להכנת המלית: 1 ק"ג תפוחי עץ סמיט מקולפים וחתוכים לפרוסות (כ-8 תפוחים) ¾ כוס סוכר 2 כפיות קינמון מיץ מלימון אחד
המצרכים לציפוי: ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס 2 כפיות קינמון ½ כוס סוכר
אופן הכנת המתכון
להכנת המלית:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בקערה מערבבים סוכר, תפוחים, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי.
- מניחים בצד לכ-30 דקות עד להרכבת העוגה.
להכנת הבצק:
- לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף.
- מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
- מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
להכנת הציפוי:
- בקערה שלישית מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
מרכיבים את העוגה:
- בידיים רטובות משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים.
- מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות ובעזרת מרית לכיסוי אחיד של התפוחים.
- מפזרים את הציפוי מעל הבצק. אופים כשעה עד שעה ורבע עד שהבצק זהוב.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|