צילום: פיליפ מטראני
עוגת גבינת ריקוטה
מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 15.05.11
מתכון להכנת עוגת גבינת ריקוטה, במיוחד לחג השבועות, מתוך ספר שומרי משקל - בלי ייסורי מצפון.
מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, תמצית וניל, יוגורט, שזיפים, גבינת שמנת, גבינת ריקוטה, קמח, ביסקויטים.
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
8 ביסקויטים
תרסיס שמן
450 גרם גבינת ריקוטה עד 3% שומן
250 גרם גבינת שמנת רכה 5% שומן
1/4 כוס קמח
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס יוגורט טבעי 0% שומן
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 חלבוני ביצה גדולים
2 ביצים שלמות, גדולות
חומרים לרוטב השזיפים:
1/2 2 כוסות שזיפים פרוסים לפרוסות
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור לחום בינוני.
- מרססים תבנית עגולה בגודל בינוני בתרסיס שמן ומפזרים את הביסקוטים.
- שמים את גבינת הריקוטה במעבד מזון ומעבדים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים גם אותה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים היטב.
- משטחים מעל הביסקוטים ואופים כ- 55 דקות, עד שהעוגה כמעט מוכנה.
- מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור לעוד 30 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת.
- מכסים ומצננים במקרר ל- 10 שעות.
- מגישים עם רוטב שזיפים.
להכנת הרוטב:
- שמים את החומרים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית – נמוכה.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה מאד. מבשלים כ- 15 דקות או עד שהשזיפים רכים.
- מקררים ומעבירים למעבד מזון.
- מעבדים בתנועות קצרות 6 פעמים, כדי שיישארו חתיכות. מתקבלות 1 כוסות רוטב, כ- 2 כפות לכל פרוסה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il