צילום: פיליפ מטראני
פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו
מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 15.05.11
מתכון לשבועות להכנת פשטידת פטריות ובצלים על בסיס פילו, מתוך הספר שומרי משקל: מבשלים טוב נקודה.
מרכיבים עיקריים: גבינה רכה, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, יוגורט, קמח, ביצים, בצל ירוק, שום, כרישה, שמן זית.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
3 עלי פילו
1 כף שמן זית
פראסה (כרישה) קצוצה (רק החלק הלבן)
2 קוביות שום
1 בצל יבש בינוני, קצוץ
חבילת בצל ירוק קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
250 גרם גבינה רכה 5% שומן
1 גביע יוגורט 1/2% 1 שומן, 200 מ"ל
3 ביצים
כף קמח תופח
תערובת עשבי תיבול, לפי הטעם
תרסיס שמן
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית בינונית, מלבנית חסינת חום.
- במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הפראסה והבצלים (ללא החלק הירוק) כ- 5 דקות או עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ואם צריך – מעט מים, ומאדים כ- 5 דקות. מניחים להצטנן.
- בקערה מערבבים את הביצים עם הגבינות, היוגורט והתבלינים.
- מסדרים את עלי הפילו על תחתית כלי האפייה. מניחים עלה, מרססים בתרסיס שמן וחוזרים על הפעולה גם עם שני העלים הנותרים.
- מפזרים על עלי הפילו את תערובת הבצלים באופן שווה ומעליהם מפזרים את הבצל הירוק.
- יוצקים בזהירות את תערובת הגבינות באופן שווה מעל הירקות.
- מפזרים מלמעלה את הפרמז'ן המגוררת ואופים כ- 45 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il