מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנתצילום: לירון אלמוג

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 24.05.11

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת, באדיבות בן עמי ברתיני שביט.

מרכיבים עיקריים: ביצים, אבקת אפייה, חמאה, קורנפלור, אינסטנט פודינג בטעם וניל, שמנת חמוצה, גבינה לבנה.

משך ההכנה: 4 שעות
מספר מנות: תבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר

מצרכים להכנת המתכון

לתחתית:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים
50 גרם סוכר (¼ כוס)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:
5 ביצים
300 גרם סוכר (½1 כוסות)
10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)

לציפוי שמנת חמוצה:
400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
65 גרם סוכר (⅓ כוס)

אופן הכנת המתכון

מכינים את התחתית:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה. 
  • מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
  • מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
  • משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
  • אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
  • בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה. 
  • מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
  • יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.

מכינים את הציפוי ומצפים:

  • מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.
  • מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים. 
  • מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה). 

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il