מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה שוויצריתצילום: דניאל לילה

עוגת גבינה שוויצרית

מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 28.06.11

מתכון להכנת עוגת גבינה שוויצרית, באדיבות קונדיטוריות בן עמי.

מרכיבים עיקריים: אינסטנט פודינג וניל, ברנדי, שמנת מתוקה, שוקולד לבן, גבינה לבנה, שוקולד מריר.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 בסיסים של עוגת טורט

מצרכים להכנת המתכון

לגנאש שוקולד:
200 מ"ל שמנת
240 גרם שוקולד

לקרם שוקולד לבן:
400 מ"ל שמנת מתוקה
260 גרם שוקולד לבן

למילוי גבינה:
300 מ"ל שמנת מתוקה
75 גרם סוכר
300 גרם גבינה 9%
20 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כף ברנדי

אופן הכנת המתכון

להכנת הגנאש שוקולד:

  • להרתיח 200 מ"ל שמנת ולהוריד מהאש.
  • להוסיף 240 גרם שוקולד, לערבב עד שחלק ולהניח להתקרר.

להכנת קרם השוקולד הלבן:

  • להרתיח 400 מ"ל שמנת מתוקה ולהוריד מהאש.
  • להוסיף 260 גרם שוקולד לבן, לערבב עד שנמס וחלק ולקרר לפחות לילה במקרר.

להכנת המילוי גבינה:

  • להקציף 300 מ"ל שמנת מתוקה ו-75 גרם סוכר.
  • לערבב עם 300 גרם גבינה לבנה 9%, 20 גרם אינסטנט פודינג וניל וכף ברנדי.

הרכבה:

  • להניח בסיס עוגה בתחתית של תבנית אפיה מתפרקת בקוטר 26 למרוח עליו 50 גרם מגנאש השוקולד.
  • מחצית ממילוי הגבינה לשטח על הבסיס.
  • להניח בסיס שני למרוח עליו כ-50 גרם מגנאש השוקולד.
  • להקציף ¾ מהקרם הלבן עד שמוקצף היטב, לערבב את הקרם הלבן ומלית הגבינה שנשארה ולשטח על הבסיס השני.
  • להקפיא את העוגה.

גימור העוגה (למחרת):

  • להקציף את יתרת המוס הלבן.
  • לזלף קווים מעל העוגה עם רווחים.
  • להמיס את הגנאש, לזלף ברווחים בין המוס הלבן.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il