|
צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה שוויצרית
מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 28.06.11
מתכון להכנת עוגת גבינה שוויצרית, באדיבות קונדיטוריות בן עמי.
מרכיבים עיקריים: אינסטנט פודינג וניל, ברנדי, שמנת מתוקה, שוקולד לבן, גבינה לבנה, שוקולד מריר.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 בסיסים של עוגת טורט
מצרכים להכנת המתכון
לגנאש שוקולד: 200 מ"ל שמנת 240 גרם שוקולד
לקרם שוקולד לבן: 400 מ"ל שמנת מתוקה 260 גרם שוקולד לבן
למילוי גבינה: 300 מ"ל שמנת מתוקה 75 גרם סוכר 300 גרם גבינה 9% 20 גרם אינסטנט פודינג וניל 1 כף ברנדי
אופן הכנת המתכון
להכנת הגנאש שוקולד:
- להרתיח 200 מ"ל שמנת ולהוריד מהאש.
- להוסיף 240 גרם שוקולד, לערבב עד שחלק ולהניח להתקרר.
להכנת קרם השוקולד הלבן:
- להרתיח 400 מ"ל שמנת מתוקה ולהוריד מהאש.
- להוסיף 260 גרם שוקולד לבן, לערבב עד שנמס וחלק ולקרר לפחות לילה במקרר.
להכנת המילוי גבינה:
- להקציף 300 מ"ל שמנת מתוקה ו-75 גרם סוכר.
- לערבב עם 300 גרם גבינה לבנה 9%, 20 גרם אינסטנט פודינג וניל וכף ברנדי.
הרכבה:
- להניח בסיס עוגה בתחתית של תבנית אפיה מתפרקת בקוטר 26 למרוח עליו 50 גרם מגנאש השוקולד.
- מחצית ממילוי הגבינה לשטח על הבסיס.
- להניח בסיס שני למרוח עליו כ-50 גרם מגנאש השוקולד.
- להקציף ¾ מהקרם הלבן עד שמוקצף היטב, לערבב את הקרם הלבן ומלית הגבינה שנשארה ולשטח על הבסיס השני.
- להקפיא את העוגה.
גימור העוגה (למחרת):
- להקציף את יתרת המוס הלבן.
- לזלף קווים מעל העוגה עם רווחים.
- להמיס את הגנאש, לזלף ברווחים בין המוס הלבן.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|