מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דג ים בסומאק על קינואה שחורהצילום: אבי כהן

דג ים בסומאק על קינואה שחורה

מאת: אורן לוקסנבורג, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 27.04.10

מתכון לדג ים בסומאק על קינואה שחורה (2 מנות), באדיבות אורן לוקסנבורג, שף מסעדת BARIBA.

מרכיבים עיקריים: דג ים, סומאק, קינואה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לדגים:
2 מנות של 200 גרם פילה דג ים בשרני כל אחת (למשל פארידה או לוקוס)
2 כפות סומאק

רכיבים לתבשיל קינואה:
2 כוסות קינואה שחורה
2 לימונים כבושים קצוצים דק
2 פלפלים אדומים
4 כפות גרגירי חומוס מבושלים
50 גרם גבינת פטה צאן חתוכה לקוביות
4 כפות עלי נענע קצוצים
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון

רכיבים לרוטב:
100 גרם חסה ירוקה עגולה
25 גרם שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית חומץ בלסמי

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול, כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים 14 דקות, מסננים ושומרים את הקינואה בצד.
  3. קולים את הפלפלים האדומים על גז, מקלפים וחותכים לרצועות.
  4. מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את החסה עם הבלסמי והלימון, כשהכל טחון מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד שנוצר רוטב סמיך.
  5. מניחים את הדגים על תבנית ומצפים את הצד של הבשר בסומאק מכל הכיוונים, אופים בתנור 12 דקות.
  6. במחבת מחממים את הקינואה עם כל יתר מרכיבי התבשיל. מניחים בצלחת עמוקה.
  7. בעזרת מרית מעבירים בזהירות את הדג על הקינואה ומקשטים ברוטב

(צילום המתכון: אבי כהן)

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il