|
צילום: אבי כהן
דג ים בסומאק על קינואה שחורה
מאת: אורן לוקסנבורג, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 27.04.10
מתכון לדג ים בסומאק על קינואה שחורה (2 מנות), באדיבות אורן לוקסנבורג, שף מסעדת BARIBA.
מרכיבים עיקריים: דג ים, סומאק, קינואה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 2
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לדגים: 2 מנות של 200 גרם פילה דג ים בשרני כל אחת (למשל פארידה או לוקוס) 2 כפות סומאק
רכיבים לתבשיל קינואה: 2 כוסות קינואה שחורה 2 לימונים כבושים קצוצים דק 2 פלפלים אדומים 4 כפות גרגירי חומוס מבושלים 50 גרם גבינת פטה צאן חתוכה לקוביות 4 כפות עלי נענע קצוצים 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון
רכיבים לרוטב: 100 גרם חסה ירוקה עגולה 25 גרם שמן זית 1 כף מיץ לימון 1 כפית חומץ בלסמי
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור ל-230 מעלות.
- מרתיחים מים בסיר גדול, כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה ומבשלים 14 דקות, מסננים ושומרים את הקינואה בצד.
- קולים את הפלפלים האדומים על גז, מקלפים וחותכים לרצועות.
- מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את החסה עם הבלסמי והלימון, כשהכל טחון מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי עד שנוצר רוטב סמיך.
- מניחים את הדגים על תבנית ומצפים את הצד של הבשר בסומאק מכל הכיוונים, אופים בתנור 12 דקות.
- במחבת מחממים את הקינואה עם כל יתר מרכיבי התבשיל. מניחים בצלחת עמוקה.
- בעזרת מרית מעבירים בזהירות את הדג על הקינואה ומקשטים ברוטב
(צילום המתכון: אבי כהן)
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|