מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

נתח אנטריקוט צלויצילום: דניאל לילה

נתח אנטריקוט צלוי

מאת: לגעת באוכל, קטגוריה: סטייקים
פורסם בתאריך: 12.09.11

נתח אנטריקוט צלוי בשלמותו בניחוח שום ומרווה מוגש עם תפוחי אדמה קטנים בשלל עשבי תיבול ומיצי בשר, באדיבות שף עדי שוורץ מלגעת באוכל.

מרכיבים עיקריים: רוזמרין, תימין, אורגנו, שמן זית, תפוחי אדמה, שום, דבש, חרדל, מרווה, אנטריקוט.

משך ההכנה:
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג
2-3 כפות שמן זית
3/4 כף מלח אטלנטי
4 שיני שום
6 עלי מרווה טריים
3 כפות דבש/סילאן
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

לתפוחי אדמה:
1 שקית תפוחי אדמה קטנים
מים לבישול תפוחי האדמה
1 כף מלח גס

לתיבול תפוחי האדמה:
1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים"
3 ענפי תימין "רק עלים"
3 ענפי אורגנו "רק עלים"
1/2 כוס שמן זית
1 כף תבלין טוסקנה
2 ראשי שום קלופים

אופן הכנת המתכון

לבשר:

  • בקרש חיתוך קוצצים יחדיו את השום, מלח אטלנטי,עלי מרווה עד ליצירת מחית עדינה וריחנית תוך כדי הוספת השמן זית.
  • מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.
  • מורחים את נתח הבשר   בתערובת ומשרים את הבשר למשך שעתיים אפילו לילה.

לתפוח אדמה:

  • בסיר מתאים מכניסים את תפוחי האדמה מכסים במים ומוסיפים כף מלח ומעלים על האש.
  • מרגע הרתיחה נותנים עוד כ 5 דק'.
  • מסננים ומצננים קלות.
  • חוצים את תפוחי האדמה או משאירים שלמים לבחירתכם.
  • מערבבים יחד עם שאר החומרים שימו לב שיני השום שלמים.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מעבירים לתבנית אפיה ומעליהם לשים רשת בכדי שהבשר יטפטף על תפוחי האדמה.

לבשר:

  • מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ 7 דק'.
  • יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ 2-3 דק' מכל צד.
  • מעבירים על הרשת בתנור.

זמנים:

  • 1 ק"ג אנטריקוט 20-25 דק' בטמפרטורה של 200 מעלות.
  • 20 דק' נוספות בטמפרטורה של 180 מעלות.
  • על כל ק"ג נוסף יש להוסיף כ 15 דק' לערך.
  • בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו כ 7 דק' לפני שפורסים אותו.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il