מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ספינג' תפוזיםצילום: מכללת השף

ספינג' תפוזים

מאת: מכללת השף, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 17.09.11

מתכון להכנת ספינג' תפוזים, באדיבות שף שליו קימחי. מרצה במכללת השף.

מרכיבים עיקריים: תפוז, חלב, תמצית וניל, ליקר תפוזים, שמרים, קמח.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
30 גר' שמרים יבשים
1 כפית גרידת תפוז
2 כפות ליקר תפוזים
400 מ"ל מים
400 מ"ל חלב
10 גרם תמצית וניל

לסירופ תפוזים:
רצועות גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז 1
500 גר' סוכר
500 מ"ל מים
1/4 כוס ליקר תפוזים

אופן הכנת המתכון



  • מערבבים את חומרי הבצק ליצירת בצק גמיש ודביק. מתפיחים להכפלת נפח.


  • טובלים את הידיים בקערת מים. בוצעים מהבצק הרך כדורים. יוצרים חור במרכז ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב.


  • מכינים את הסירופ: מרתיחים יחד את כל החומרים עד ליצירת קצף (כ-30 דקות).


  • טובלים את ספינג' בסירופ החם.


מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il