מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סושי אינסייד אאוטצילום: מכללת השף

סושי אינסייד אאוט

מאת: מכללת השף, קטגוריה: אוכל אסייתי
פורסם בתאריך: 17.09.11

מתכון להכנת סושי אינסייד אאוט, באדיבות השף רונן מעיין, מרצה במכללת השף.

מרכיבים עיקריים: מנגו, אצות נורי, מלפפון, שומשום שחור.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-6 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות אורז סושי מוכן
4 דפי אצות נורי
1 מלפפון טרי
1 מנגו טרי
100 גרם נתח סלמון טרי
1.5 כף שומשום שחור

אופן הכנת המתכון


  • קודם כל קולפים את המלפפון והמנגו ופורסים לרצועות דקות באורך הרול סושי. מנקים היטב את הסלמון מעור, ופורסים אותו לרצועות גם כן.

  • נפרוס לשתיים את האצה ונניח חצי על משטח יבש. עליו נוסיף אורז ונהדק. על האורז נפזר שומשום שחור.

  • ניקח מחצלת סושי עטופה בניילון נצמד ונניח אותה בלחיצה על האורז והאצה, אחר כך נהפוך את המחצלת כשהאצה לפנינו.

  • נניח על האצה את המרכיבים לכל רוחבה - המלפפון, הסלמון והמנגו.

  • יש להרים כלפי מעלה ולגלגל את המחצלת צד אחד עד לחצי, ואז מהצד השני להרים ולסגור עם הצד השני.

  • לבסוף יש לגלגל את כל הסושי במחצלת ולהדק היטב. יש להדק היטב, סושי לא אמור להתפרק בזמן האכילה לא לשכוח.

  • יש להוציא את ה"רול", לחתוך את השוליים בסכין חדה ולפרוס אותו לפרוסות - קודם כל חוצים את הרול לשתיים, ואח"כ כל חצי לשלושה פרוסות סושי.

  • מומלץ להגיש את הסושי בתוספת רוטב סויה, ווסאבי, וג'ינג'ר פרוס ומוחמץ.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il