מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לפוקאצ'הצילום: מכללת השף

מתכון לפוקאצ'ה

מאת: מכללת השף, קטגוריה: פוקצ'ה
פורסם בתאריך: 12.11.11

מתכון להכנת לחם פוקאצ'ה, באדיבות מיכה תבור מומחה לבצקים ומרצה בכיר במכללת השף.

מרכיבים עיקריים: שמן זית, דבש, שמרים.

משך ההכנה: שעה ורבע
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג
600 מ"ל מים
35 מ"ל שמן זית
27 גרם מלח
35 גרם דבש
40 גרם שמרים טריים

אופן הכנת המתכון

  • מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר למעט המלח והשמן ולשים במהירות איטית למשך 2 דקות.
  • מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 5 דקות נוספות.
  • מכסים את הבצק בניילון ומניחים לתפיחה ל-35 דקות.
  • מסדרים את הבצק על תבנית אפייה ומניחים לתפיחה נוספת כ-25 דקות.
  • כעת ניתן לפזר על הפוקאצ'ה ירקות קלויים או רק שמן זית ומלח גס.
  • אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהבצק משחים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il