|
עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ופירות
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 22.11.11
מתכון לעוגת גבינה אפויה במלית קרם עשיר מעוטרת בשלל פירות העונה.
מרכיבים עיקריים: גבינה לבנה, אבקת סוכר, ביצים, אבקת קקאו, קמח, חמאה, דבש, שמנת מתוקה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות 1 כוס (140 גרם) קמח 1 כף אבקת קקאו 1 ביצה 1 חלמון 2 כפיות סירופ תירס או דבש 100 גרם אבקת סוכר
למלית: 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת ריצ' 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 4 ביצים 2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט
לציפוי: 1 מיכל שמנת מוקצפת מוכנה של ריצ' 200 גרם פירות העונה טריים, קלופים וחתוכים
אופן הכנת המתכון
- הבצק: שמים את כל החומרים לבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים בעדינות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים למשך שעה לפחות במקרר.
- המלית: שמים את כל החומרים למלית בקערה ומקציפים במקצפה ידנית עד לקבלת קרם אחיד.
- מחממים את התנור לחום בינוני– נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית או התבניות האישיות.
- ההרכבה והאפייה: מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול הגדול מעט יותר מקוטר התבנית ובעובי 2 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. יוצקים מעל את המלית כמעט למלוא גובה הבצק ואופים 30 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 125 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת. מצננים קלות ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
- הציפוי וההגשה: מצפים את שולי העוגה בקצפת ריצ' מן המיכל המוכן, מסדרים במרכז את הפירות החתוכים ומגישים קר.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר שלנו: www.richs.co.il
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|