מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ופירות

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 22.11.11

מתכון לעוגת גבינה אפויה במלית קרם עשיר מעוטרת בשלל פירות העונה.

מרכיבים עיקריים: גבינה לבנה, אבקת סוכר, ביצים, אבקת קקאו, קמח, חמאה, דבש, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כף אבקת קקאו
1 ביצה
1 חלמון
2 כפיות סירופ תירס או דבש
100 גרם אבקת סוכר

למלית:
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת ריצ'
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
4 ביצים
2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט

לציפוי:
1 מיכל שמנת מוקצפת מוכנה של ריצ'
200 גרם פירות העונה טריים, קלופים וחתוכים

אופן הכנת המתכון

  1. הבצק: שמים את כל החומרים לבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים בעדינות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים למשך שעה לפחות במקרר.
  2. המלית: שמים את כל החומרים למלית בקערה ומקציפים במקצפה ידנית עד לקבלת קרם אחיד.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני– נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית או התבניות האישיות.
  4. ההרכבה והאפייה: מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול הגדול מעט יותר מקוטר התבנית ובעובי 2 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. יוצקים מעל את המלית כמעט למלוא גובה הבצק ואופים 30 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 125 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת. מצננים קלות ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
  5. הציפוי וההגשה: מצפים את שולי העוגה בקצפת ריצ' מן המיכל המוכן, מסדרים במרכז את הפירות החתוכים ומגישים קר.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא באתר שלנו: www.richs.co.il

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il