מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק פטריות

מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מרק פטריות
פורסם בתאריך: 29.11.11

מתכון מאת שומרי משקל להכנת מרק פטריות שמפניון וחורש. 6 מנות, כל מנה מכילה 1 נקודה.

מרכיבים עיקריים: בצל, פטריות שמפיניון, גריסים.

משך ההכנה: כשעה ורבע
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

כפית שמן
בצל בינוני
סלסלת פטריות שמפניות טריות חתוכות לרצועות
חצי סלסלה של פטריות חורש (או כל פטריה גדולה אחרת) חתוכות לרצועות
קופסא של פטריות שמפניון משומרות חתוכות ומסוננות מהנוזלים
2 כפות אבקת מרק פטריות
1/4 כוס גריסים
כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
 2 ליטר מים

אופן הכנת המתכון


  1. לאדות את הבצל ם כפית השמן.

  2. כאשר הבצל הופך להיות שקוף (ולא חרוך) מוסיפים את הפטריות הטריות וממשיכים לאדות לעוד 2 דקות.

  3. מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומערבבים.

  4. מוסיפים 2 ליטר מים.

  5. מוסיפים את הפטרית המשומרות.

  6. ממלחים ומפלפלים.

  7. מביאים לרתיחה על אש גדולה.

  8. מוסיפים את הגריסים. הערה חשובה: אפשר לוותר על הגריסים ולהוסיף במקום 2-3 גזרים מגורדים, זה גם חוסך בנקודות, גם מאוד מאוד טעים וגם מסמיך את המרק במידה הרצויה (זו הוורסיה ה"רוסית" של המרק.

  9. מעבירים ללהבה קטנה ומשאירים על האש בערך לשעה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il