|
צילום: שף מירי גרינברג
דגים מטוגנים
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 10.03.12
מתכון להכנת דגים טריים מטוגנים: ברבוניה מטוגנת, מושט, פלמידה לבנה או אדמונית.
מרכיבים עיקריים: קמח, ביצים, לימון, שום, כוסברה.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
דגים טריים: מושט, פלמידה לבנה, אדמונית או ברבוניה 1 חבילה כוסברה טריה וקצוצה 6-8 שיני שום כתושים ½ כוס מיץ לימון 1 כוס קמח 2 ביצים מלח ופלפל לפי הטעם שמן לטיגון
אופן הכנת המתכון
- הדגים יכולים להיות שלמים, עם חריצים או פרוסות. שוטפים את הדגים ושמים במסננת.
- מפזרים על הדגים מלח, פלפל, מעט מיץ לימון ומשאירים למשך כ-5 דקות.
- טובלים את הדגים בקמח (את דג הפלמידה לטפול לאחר הקמח בביצה ואז לטגן כך מונעים ממנו להתייבש) ומטגנים במחבת עם שמן עמוק.
- אפשר לשים בתוך הבטן של הדג כוסברה קצוצה ושום כתוש לפני הטיגון.
- במחבת נפרדת שמים מעט שמן זית ומחממים מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מעט מוסיפים את מיץ הלימון, כוסברה קצוצה מעט מים ומרתיחים כשתי דקות.
- להגיש את הדגים והרוטב בכלים נפרדים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|