|
צילום: יח"צ
מתכון פרחי קוקטייל
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 31.03.12
מתכון כשר לפסח של פרחי קוקטייל, שכבות מוס אוכמניות ושמפניה בליווי ג'לי שמפניה, באדיבות הקונדיטורית והבעלים של רשת מתוקה מירי ארזי.
מרכיבים עיקריים: שמפניה, שוקולד לבן, שמנת מתוקה, .
משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: כ-8 כוסיות קינוח
מצרכים להכנת המתכון
מצרכים לג'לי שמפניה וקישוט קוביות ג'לי: ג'לטין 5 גרם ספוח ב 1/4 כוס מים קרים 1.5 כוסות שמפניה 1/2 כוס סוכר
לשכבת מוס אוכמניות: 150 גרם מחית אוכמניות / קסיס מסוג בוארון (לרכוש בחנויות המתמחות) 1/4 כוס סוכר 50 גרם שוקולד לבן מומס 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
אופן הכנת המתכון
הכנת שכבת ג'לי שמפניה + קישוט קוביות ג'לי שמפניה:
- בקערת מיקרו מחממים את השמפניה והסוכר כ-2 דקות ומערבבים עם הג'לטין הספוח.
- מכניסים למיקרוגל לעוד דקה, מסננים היטב ומוזגים 1/3 גובה מכוס ההגשה.
- מוסיפים אוכמנייה טרייה או קפואה.
- שופכים את הנוזל שנשאר לתבנית אנגלייש קייק ומקפיאים לשעתיים גם את הכוסות וגם את התבנית.
להכנת שכבת המוס אוכמניות:
- ממיסים את מחית האוכמניות עם הסוכר במיקרוגל, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
- מקררים, ומקפלים עם הקצפת עד ליצירת מוס קרמי ואחיד.
- מזלפים על שכבת השמפניה בכוסות, עד 3/4 גובה הכוסויות, ומקפיאים עוד כשעתיים.
- מפשירים כחצי שעה לפני ההגשה.
- את הג'לי בתבנית מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ. שומרים במקרר.
- מקשטים כל כוסית מוס ב 3 קוביות ג'לי שמפניה ואוכמני הטריה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|