מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חרוסתצילום: שף מירי גרינברג

חרוסת

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 06.04.12

מתכון מסורתי להכנת חרוסת לפסח: הנה מתכון לחרוסת שמתאים גם לעדה התימנית וגם לאשכנזית.

מרכיבים עיקריים: ציפורן, קינמון, תמרים, תפוח עץ, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן, יין אדום, זנגביל.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חבילת תמרים מעוכים
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
½ תפוח עץ גדול חמוץ מגורד דק
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
100 גרם שקדים קצוצים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
¼ כוס יין אדום מתוק
מעט גינג'ר טרי מגורד דק

אופן הכנת המתכון

  1. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבבים לעיסה אחידה.
  2. מעבירים לצנצנת זכוכית ומאחסנים במקרר.

הערה: בעדה התימנית מוסיפים גם צימוקים שחורים, צימוקים לבנים, סומסום קלוי וחוויג' לעוגות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il