מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה ותותים בשלושה צבעיםצילום: לאה

עוגת גבינה ותותים בשלושה צבעים

מאת: לאה, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 29.04.12

מתכון להכנת עוגת גבינה קרה בשלושה צבעים, עם תותים ושמנת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: גבינה לבנה, שמנת מתוקה, תותים, פודינג, קמח, אבקת אפייה, קקאו, קוקוס, ביצים, נס קפה.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: תבנית 24

מצרכים להכנת המתכון

לעוגה לתבנית 24:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
רבע כוס שמן
חצי כוס קמח
חצי כוס אבקת אפיה
1 כפית נס קפה
1 כף קקאו
חצי כוס קוקוס
חצי כוס מים רותחים

לתערובת הגבינה:
קערה א: 1 שמנת 9%, 500 גרם 5% גבינה, 2 כפות סוכר.
קערה ב: 1 שמנת מתוקה, 1 כף סוכר.
צבע ג'ל אדום
1 שקית ג'לטין
חצי כוס מים

שכבה שלישית:
1 שמנת מתוקה
2.5 כפות פודינג
תותים טריים

אופן הכנת המתכון

לעוגה לתבנית 24:

  • להקציף למשך כ-8 דקות  2 ביצים, חצי כוס סוכר, 1 סוכר וניל, עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי. להוסיף רבע כוס שמן ולהמשיך להקציף.
  • להוסיף לתערובת חצי כוס קמח, חצי אבקת אפיה, 1 כפית נס קפה, 1 כף קקאו, חצי כוס קוקוס. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה ולבסוף להוסיף חצי כוס מים רותחים ולאפות כ-25 דקות בחום של 170 מעלות. להוציא ולצנן.

לתערובת הגבינה:

  • קערה א: לערבב היטב 1 שמנת 9%, 500 גרם 5% גבינה, 2 כפות סוכר ולהקציף.
  • קערה ב: לערבב 1 שמנת מתוקה, 1 כף סוכר ולהקציף לקצפת יציבה.
  • לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף צבע ג'ל אדום ולערבב עד לקבלת צבע אחיד ולהכניס למקפיא כ-10 דקות.
  • לקחת 1 שקית ג'לטין ולפזר בתוך חצי כוס מים ולהשהות כ-10 דקות לאחר ההמתנה להכניס למיקרוגל ל-20 שניות מיד לערבב עד להמסת הג'לטין במים.
  • להוציא את תערובת הגבינה מהמקפיא ולהוסיף את הג'לטין ולערבב באטיות עד להטמעתו במסה.

שכבה שלישית:

  • לערבב 1 שמנת מתוקה עם 2.5 כפות פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה מאוד ולהכניס למקרר.
  • לחתוך תותים לפרוסות ולהעמיד אותם בדפנות התבנית של העוגה.
  • למזוג באטיות את תערובת הגבינה מעל העוגה ובסיום לנער בזהירות את התבנית על מנת שכל התערובת "תשב" על העוגה ותחזק את התותים בדפנות להכניס את העוגה למקפיא ל-40 דקות להוציא ולמרוח בזהירות את שכבת הקצפת מעל שכבת הגבינה ולקשט עם תותים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il