מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ניו יורק סטייק (סטייק סינטה על עצם)צילום: מנהל האתר

ניו יורק סטייק (סטייק סינטה על עצם)

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: סטייקים
פורסם בתאריך: 08.09.12

מתכון להכנת ניו יורק סטייק ביתי, הלא הוא נתח סינטה מובחר, המיושן עם העצם. ללקק את האצבעות!

מרכיבים עיקריים: מלח גס.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: מנה אחת

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם של נתח ניו יורק סטייק
פלפל שחור גס
מלח ים גס  

אופן הכנת המתכון

ניו יורק סטייק הינו נתח סינטה הקרוב לנתח האנטריקוט, אשר יושן ביחד עם העצם על מנת לחדד ולהשביח את טעם הבשר.

אופן ההכנה:

  • חממו מחבת פסים כבדה עד לחום גבוה ותנור לחום של 220 מעלות.
  • תבלו את הסטייק משני הצדדים במלח ופלפל גס.
  • צרבו את הנתח מכל הכיוונים (ובמיוחד מכיוון הצדדים בהם מתרכז רוב השומן).
  • לאחר הצריבה היסודית, הכניסו את הנתח לתנור שחומם מראש, למשך כ-2/3 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il