מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דג חריימה חריף

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: דגים
פורסם בתאריך: 10.03.14

מתכון מרוקאי מסורתי להכנת דג חריימה חריף, עם רוטב אדום עשיר וטעים.

מרכיבים עיקריים: כמון, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, שום, פלפל חריף, לימון, נסיכת הנילוס, דג פרידה, דג בורי.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

דג בורי או נסיכת הנילוס  או דג פרידה (1/2 קילו)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כפות פפריקה אדומה
1/2 לימון
2 כוסות מים
2 פלפל חריף
4 שיני שום
1/2 כוס שמן
1 כפית כמון

אופן הכנת המתכון

  1. יש להמליח את הדג ולהוסיף לימון לפני ההכנה, לאחר מכן לשטוף את הדג טוב. לטגן את השום עם השמן בסיר בגובה בינוני. לאחר מכן להוסיף קופסת רסק עגבניות קטנה ולערבב. להוסיף המים ולערבב. להוסיף את הפפריקה לחתוך כשני פלפלים חריפים ולהוסיף לרוטב כמון, מלח לפי הטעם ולהביא לרתיחה.
  2. לאחר מכן להוסיף את הדגים ולבשל על אש נמוכה. כאשר הדג מוכן יש להוסיף מיץ מ-1/2 לימון.
טיפ: כדאי מאד שהרוטב יהיה בגובה הדגים ולא מעליו כך שאם יש יותר מדי נוזלים להוריד ואם חסר להוסיף בהתאם. אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il