מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה ושמנת

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 20.03.14

המתכון של השף מירי גרינברג לעוגת גבינה ושמנת, מתוקה וטעימה.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, קורנפלור, גבינה לבנה, ביצים.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 6-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור מלאות
3 כפות אינסטד פודינג וניל
750 גר' גבינה לבנה סקי 5%

לציפוי:
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שימו בקערה את הגבינה הלבנה, החלמונים וערבבו. להוסיף בהדרגה את הקורנפלור ואינסטד פודינג וניל. ערבבו עד לקבלת עיסה חלקה.
  3. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים. הוסיפו בהדרגה את כמות הסוכר והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  4. הוסיפו את הקצף אל קערת הגבינה ועם מרית קפלו-הבליעו אותו בתנועות עדינות אל תוך הגבינה. היזהרו שלא לשבור את אווריריות הקצף.
  5. צקו את תערובת הגבינה וקצף הביצים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. הכניסו אל אמצע תנור שחומם ל-180 מעלות (ללא טורבו! וללא פתיחה במשך זמן האפיה!!). לאחר 10 דקות, הנמיכו את החום ל-160 מעלות והמשיכו לאפות במשך שעה נוספת. עד שפני העוגה יזהיבו.
  6. לקרר את העוגה ולמרוח מעל את השמנת המוקצפת.

הכנת הציפוי: להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף יציב ולמרוח על העוגה הקרה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il