מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת גבינה עם דובדבניםצילום: מנהל האתר

עוגת גבינה עם דובדבנים

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוגת גבינה
פורסם בתאריך: 26.02.11

מתכון להכנת עוגת גבינה קרה עם דובדבנים מלמעלה. טעים, לא דורש אפייה ופשוט להכנה.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, חלב, פודינג, דובדבנים, ביצה.

משך ההכנה:
מספר מנות: תבנית בקוטר 24 ס

מצרכים להכנת המתכון

2 חלמונים + חלבון אחד
כפית אבקת ג'לטין
120 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן
100 גרם סוכר
כף אינסטנט פודינג וניל
כוס דובדבנים
פרוסת טורט אפוי בעובי 1 ס"מ ספוג במעט סירופ לבסיס (לתבנית העוגה)

אופן הכנת המתכון

  1. להקציף את החלמונים על החלבון ו-50 דרם סוכר במשך כחמש דקות, עד שמתקבלת קציפה יפה, תפוחה ובהירה.
  2. לערבב את הג'לטין עם חלב בקערה קטנה להניח בצד למשך כשתי דקות.
  3. לחמם את הג'לטין התפוח במיקרוגל, במשך כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  4. להוסף לקצף הביצים את הג'לטין והחלב, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
  5. להקציף שמנת מתוקה עם 50 גרם סוכר וכף אינסטנט וניל, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  6. להוסיף לקצפת את הגבינה הלבנה, תוך כדי הקצפה איטית ולקפל את תערובת הביצים פנימה.
  7. להניח את בסיס הטורט בתבנית עוגה וליצוק מעל את המלית.
  8. להעביר למקרר למנוחה של כשעתיים.
  9. להוציא את העוגה ולקשט מעל עם הדובדבנים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il