מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריזוטו חיטה עם ירקות העונהצילום: abaveg

ריזוטו חיטה עם ירקות העונה

מאת: abaveg, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 06.06.10

באיזו חיטה להשתמש? המהדרין יחפשו פארו farro חיטה איטלקית מעודנת הגדלה באזורים מסויימים בלבד, אפשר להחליפה בגרעיני כוסומין שהוא זן עתיק של חיטה, מעט מתקתק, או פשוט להשתמש בגרעיני חיטה אורגאניים שיש בחנויות טבע. זמן הבישול משתנה בהתאם.

מרכיבים עיקריים: חיטה, פטריות.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קצוץ
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
1 כוס גרעיני חיטה
2 כוסות ציר ירקות
1 כוס פטריות מסוגים שונים
1 כוס של תערובת ירקות: שעועית שחורה מבושלת, צנונית חתוכה למקלות, גרעיני תירס טרי, שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, סלרי.
חצי כוס תערובת של עלים: נבטי צנונית, עלי תימין טרי, עלי אורגאנו, עלי פטרוזיליה, עלי כוסברה, עלי רשאד.

אופן הכנת המתכון

בסיר בגודל מתאים, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עם מעט מלח 5-7 דקות, עד שהבצל שקוף ועסיסי.

מוסיפים לסיר את גרעיני החיטה ומערבבים נמרצות דקה או שתיים, עד שהגרעינים מתחילים להפיץ ריח קל של קליה.

מוסיפים כוס אחת של ציר, ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות ומערבבים לעיתים קרובות כדי למנוע חריכה.

מוסיפים את הירקות, ואת הכוס הנותרת של הציר. מבשלים 25 דקות עד שגרגרי החיטה רכים אל דנטה. מוסיפים עוד ציר לפי הצורך.

ממש לפני ההגשה מערבבים פנימה את העלים הירוקים, ומתבלים במלח ופלפל.

 

הערות: כדאי להשרות את החיטה במים למשך הלילה, זה מקצר מאוד את זמן הבישול.

          ניתן להשתמש בירקות אחרים ובתערובת עלים שונה, לפי העונה.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il