מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזיםצילום: abaveg

אצבעות טופו מצופות בפירורי לחם ואגוזים

מאת: abaveg, קטגוריה: בישול צמחוני
פורסם בתאריך: 03.07.10

בבישול הכללי יש מיני בשר נטראליים שמקבלים את הטעם מהתבלינים ומאופן הבישול, שפים עם שאר רוח מדמים שהם כמו בד הקנווס הלבן עבור הצייר. הטופו יכול להחשב ככזה בבישול הצמחוני.

מרכיבים עיקריים: טופו, פירורי לחם מלא, אגוזים.

משך ההכנה: חצי שעה
מספר מנות: שש

מצרכים להכנת המתכון

2 חבילות טופו אורגאני, מוצק, בערך 500 גרם למרינדה:
4 כפות רוטב סויה
4 כפות ברנדי
מעט פלפל שחור גרוס לבלילה:
חצי כוס קמח חומוס
1 כפית אבקת שום
מעט מלח דק
מעט פלפל שחור
שלושת רבעי כוס מים לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם, מלחם מלא טרי
חצי כוס אגוזים טחונים, עדיף פקאנים
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
1 כף תערובת איטלקית או עשבי פרובנס

אופן הכנת המתכון

מחממים תנור ל200 מעלות.

מייבשים את קוביות הטופו ופורסים כל חבילה ל8 אצבעות עבות. מייבשים גם את האצבעות בנייר מגבת.

מערבבים את מרכיבי המרינדה. מכניסים למרינדה את אצבעות הטופו ודואגים שהם יצופו היטב. מניחים במקום חמים.

בכלי אחד מפזרים מעט קמח.

בכלי שני מערבבים את מרכיבי  הבלילה.

בכלי שלישי מערבבים את מרכיבי הציפוי.

מגלגלים כל אצבע בקמח. אחר כך טובלים כל אצבע בבלילה,  מנערים את המיותר. וטובלים בתערובת הציפוי כך שיצופו היטב ומכל הצדדים.

מניחים על נייר פרגמנט ואופים בתנור המחומם למשך 10 דקות, אחר כך הופכים ואופים עוד 8 דקות או עד שהאצבעות זהובות ויפות מסביב.

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il