סגור

אתר מתכונים ואוכל שיתופי
ברוכים הבאים לפורומים שלנו


מה הדרך להכין אורז פרסי אמיתי?

פורום מתכונים ואוכל המציע פלטפורמה חופשית לפרסום שאלות גולשים בנוגע לתבשילים ומתכונים, לקבל ייעוץ, לספק מידע וגם להכיר את החברים באתר.

מה הדרך להכין אורז פרסי אמיתי?

הודעהעל ידי גיתית » ש' אוגוסט 20, 2011 10:56 am

אני תמיד מפשלת עם האורז וזה אף פעם לא יוצא לי מופרד אחד אחד.
ראיתי אתמול בתוכנית "כל אחד רוצה להיות טבח" של מאסטר שף שחיים כהן הכין אורז פרסי קלאסי, עם תחתית של תפוחי אדמה בסיר וכורכום.
למישהו יש את המתכון המדויק לזה? :roll:
גיתית
 
הודעות: 1
הצטרף: ש' אוגוסט 20, 2011 10:54 am

Re: מה הדרך להכין אורז פרסי אמיתי?

הודעהעל ידי admin » ו' אוגוסט 26, 2011 4:44 pm

היי גיתית,

הנה המתכון להכנת אורז פרסי אמיתי וחגיגי:
  • להשרות במים למשך כחצי שעה 2 כוסות (או יותר, תלוי בכמות) אורז פרסי (כדי להוציא את העמילן ולנקות את האורז)
  • להרתיח מים בסיר מתאים ולהכניס את האורז למים (כמו בבישול של פסטה). להוסיף כפית מלח על כל כוס אורז וכ-2 כפות שמן בישול (לא שמן זית). לבשל למשך כ-7 דקות.
  • בינתיים, לפרוס תפוחי אדמה שישמשו אותנו לתחתית הסיר.
  • אחרי שעברו 7 דקות, לסנן את כל המים מהאורז (אין צורך לשטוף את האורז מאחר והוא מכוסה בשמן בישול ומלח).
  • באותו הסיר, להוסיף כ-2-3 כפות של שמן הבישול ולחמם על אש גבוהה.
  • לרפד היטב את קרקעית הסיר (בזהירות בגלל השמן החם) בפרוסות תפוחי האדמה (אם נשארו פרוסות עודפות, אפשר גם לרפד מעט בצדדי הסיר).
  • לתבל במעט כורכום מלמעלה (כפית שטוחה מספיקה בדרך כלל).
  • להוסיף את האורז שבושל חלקית מעל פרוסות תפוחי האדמה ולשטח בעדינות עם כף או מזלג (כדי שלא יונח בסיר בצורת הר).
  • בעזרת הזרוע של המזלג, לעשות כ-3 או 4 ארובות אוויר באורז, כדי לייצר אפקט של אידוי וכדי שהאורז יתבשל כראוי.
  • לתבל במעט כורכום שוב (נגיעות קטנות. אין צורך לערבב - זה דווקא נחמד שחלק מהאורז יצא צהבצה וחלקו לבן וצח).
  • להמשיך לבשל על האש הגבוהה למשך כ-2 עד 3 דקות ואז לכסות את הסיר עם מגבת (כדי למנוע בריחה של אדים ולהבטיח אטימה מוחלטת) ולבשל על אש נמוכה למשך כחצי שעה!
  • להגשה: להפוך את הסיר בזהירות על צלחת (כך שתפוחי האדמה שהיו בתחתית הסיר יהיו כעת למעלה).
מנה פשוטה יחסית להכנה וחגיגית במיוחד!
מנהל אתר המתכונים והאוכל Cooks - פורטל מתכונים, תזונה נכונה ובישול.
admin
מנהל האתר
 
הודעות: 29
הצטרף: ו' מאי 13, 2011 11:32 am


חזור אל פורום מתכונים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים


cron