סגור

אתר מתכונים ואוכל שיתופי
ברוכים הבאים לפורומים שלנו


טקס טעימה ומזיגת יינות – הטיפים(:

פורום מתכונים ואוכל המציע פלטפורמה חופשית לפרסום שאלות גולשים בנוגע לתבשילים ומתכונים, לקבל ייעוץ, לספק מידע וגם להכיר את החברים באתר.

טקס טעימה ומזיגת יינות – הטיפים(:

הודעהעל ידי omerco2 » א' דצמבר 04, 2011 10:26 pm

טקס טעימה ומזיגת יינות – הטיפים החשובים באמת (:
אז... הזמנתם חברים לחגוג אצלכם בבית הכללים הפשוטים להגיש יין בצורה "נכונה " ומקצועית
מבחינת סדר הגשת היינות בארוחה – תמיד להתחיל מהקל לכבד , מומלץ את המנות הראשונות ללוות עם יין לבן יבש , את המנות העיקריות מומלץ ללוות עם יין אדום יבש ואת הקינוחים עם יין מתוק
יש לבדוק את שנת הבציר , ביינות לבנים לא מעל 4 שנים משנת הבציר המצוינות על הבקבוק
וביינות אדומים מומלץ מינימום 4 שנים משנת הבציר מכיוון שיין אדום מתיישן ומשתבח עם השנים

כמובן להקפיד על טמפרטורת ההגשה , יינות לבנים בסביבות 5 מעלות , יינות אדומים – 18 מעלות
את היינות האדומים רצוי לפתוח כשעה לפני ההגשה על מנת שיוכלו "לנשום" ומומלץ למזוג לדיקנטר על מנת שיוכלו "להיפתח"
יש להסיר את החלק העליון של הקפסולה , ולחלוץ את פקק השעם , יש לשים לב כי אם פקק השעם רטוב "מקצה לקצה" ,
סימן שהיין מקולקל
המזיגה הראשונה צריכה להיות כ- 1/8 מגובהה הכוס לשם טקס הטעימה ואז מזיגה לכולם , יינות לבנים מקובל למלא כמעט עד סוף גובהה הכוס ויינות אדומים עד כדי מחצית מגובהה הכוס.

בהצלחה , שלכם – זיו מנור :lol:
www.zivmanor.co.il
omerco2
 
הודעות: 5
הצטרף: א' נובמבר 06, 2011 6:49 pm

Re: טקס טעימה ומזיגת יינות – הטיפים(:

הודעהעל ידי admin » ב' דצמבר 12, 2011 8:37 am

יופי של טיפים!
ולמי שמעוניין לקרוא עוד כמה טיפים בנושא טעימת יינות, הנה המדריך המלא של אתר Cooks לטעימת יינות.
שיהיה לבריאות!
מנהל אתר המתכונים והאוכל Cooks - פורטל מתכונים, תזונה נכונה ובישול.
admin
מנהל האתר
 
הודעות: 29
הצטרף: ו' מאי 13, 2011 11:32 am


חזור אל פורום מתכונים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים


cron