מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

דג אמנון בעשבי תיבולצילום: יח"צ

דג אמנון בעשבי תיבול

מאת: שומרי משקל, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת אמנון בעשבי תיבול באדיבות שומרי משקל, מתוך ספר דגים לאכול בראש שקט.

מרכיבים עיקריים: פטרוזיליה, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו, שום, אמנון, שמן זית, לימון.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 דגי אמנון בינוניים (300 גרם כל אחד)
2 שיני שום כתושות
פלפל גרוס
2 חופנים עשבי תיבול (רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה, אורגנו)
2 כפיות שמן זית
מלח בישול
מיץ מ- 1 לימון

אופן הכנת המתכון


  • מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה. שוטפים היטב את הדגים וחותכים את הסנפירים והזנב. חורצים את הדגים לרוחב.

  • מנגבים היטב את הדג מבפנים ומבחוץ במגבות נייר.

  • בצלחת קטנה מערבבים את השום והפלפל ומורחים בתערובת את הדג מבפנים.

  • ממלאים כל בטן דג בחופן עשבי תיבול ומניחים בתבנית אפייה.

  • מורחים כל דג בכפית שמן זית ומפזרים מלח בישול.

  • אופים משני הצדדים כ- 20 דקות עד שבשר הדג ניתק בקלות מן האידרה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il