כל מה שצריכים לדעת בהכשרת מטבחמצות הכשרות היא אחת המצוות הבסיסיות בעם ישראל. רוב היהודים מקפידים על כך ושומרים על מצוות הכשרות הכוללת הפרדה בין בשר לחלב, ואכילה במסעדות כשרות. בשנים האחרונות הרבה מהמסעדות ובתי עסק שעוברים לכשרות מהודרת, יש צורך להכשיר את המטבח. שהוא בחזקת טרף. הכשרת מטבח טרף דומה במהותה להכשרת מטבח לפסח. מה הוא תהליך ההכשרה? בקורס משגיחי כשרות של מרכז דעת לומדים דיני הכשרת מטבח. צורת ההכשרה המנחה את המכשיר היא על פי הכלל ההלכתי של "כבולעו כך פולטו".יש שני אופני בליעה, הראשון הוא
בליעה באש, שצריכים הכשרה בליבון חמור. השני הוא בליעה במים רותחים, וצריכים להכשיר
בהגעלה במים רותחים. ישנם כלים שלא ניתן להכשיר, כמו למשל כלי חרס, גם מיקרוגל נהוג לא להכשיר. הכשרת תנור אפייה:המשגיח צריך לנקות את התנור שלא יישאר בו אוכל. להשבית אותו לזמן של לפחות עשרים וארבע שעות. ולהפעיל אותו על החום הכי גבוה משך חצי שעה. בתנורים חדשים יש מצב שנקרא "פירוליטי" במצב הזה התנור מגיע לחום של כ- 500 מעלות צלזיוס במצב הזה התנור שורף את כל השומנים והחומרים שאולי נשארו בו וכך הוא מתנקה לחלוטין ואין צורך להכשיר אותו. נהוג אפילו בבית כשר אם רוצים להשתמש בתנור החלבי לבשרי ולהפך להדליקו במצב פירוליטי. תבניות הגשה:נהוג שלא להגעיל את תבניות ההגשה, כיוון שלכאורה צורת ההכשרה באמצעות ליבון שאותו אם יעשו כראוי הוא כנראה יפגום בתבנית ולכן מעדיפים לקנות חדשים. הכשרת כיריים:המשגיח מנקה את הכיריים ולאחר מכן ללבן את החצובות בליבון קל שזה לא עד למצב שהברזל מאדים אלא למצב של רתיחה גבוהה. הכשרת סכו”ם וסירים:הסכום כמובן צריך להיות לפני
ההכשרה נקי לחלוטין, לאחר שהוא נקי לחלוטין ולא נשאר עליו כלל לכלוך, המשגיח ששכרנו
מכניס את הסכו"ם לסיר עם מים רותחים. כלים גדולים ניתן לקחת למקומות של הגעלת כלים,
שם יש מיכלים ענקיים רותחים שלהם אפשר להכניס כל סיר וכלי לצורך ההגעלה. הכשרת שולחן מטבח:במשטח עבודה חם צריך לנקות אותו
ולשפוך עליו מים רותחים. זה נעשה באמצעות הרתחת מים ושפיכתם לאורך כל השיש או
המשטח, לא מספיק לשפוך במקום אחד ושיגיעו המים לכל המקומות אלא להקפיד לשפוך לאורך
ולרוחב על השיש. הכשרת מקררים:השימוש במקרר הוא בקור בלבד ואינו נאסר. מספיק לנקות אותו כמו ארונות רגילים במטבח. אבל כמובן שיש לנקות היטיב ולדאוג שלא ישאר חלילה שום לכלוך מהמזון הלא כשר. הכשרת מיקסרים ובלנדר:אם השתמשו בהם למאכלים קרים, מספיק לנקותם במים וסבון. אם השתמשו בהם להכנת מאכלים רותחים, חייבים בהגעלה. לסיכום: הכשרת המטבח דורשת ממשגיח הכשרות מיומנות רבה. בקורס משגיחי כשרות של מרכז דעת אנו שמים דגש על לימודים מעמיקים גם בהכשרת מטבח. אם אתם חושבים ללמוד קורס משגיחי כשרות אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לענות לכם על כל שאלה. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|