5 תבלינים שכדאי לכם לנסות בבישול הבא שלכםישנם תבלינים רבים שמשתמשים בהם במטבח. תבלינים אלו מעניקים לאוכל טעם וארומה ייחודיים לתבלינים יש יתרונות בריאותיים רבים, לדוגמא: הגברת קצב חילוף החומרים, לחימה בתאי סרטן, חיזוק חסינות ושיפור העיכול ועוד. תבלינים מגיעים בצורות רבות. הם יכולים להיות טריים, טחונים, שלמים, מיובשים או אבקות. ישנם תבלינים שחייבים להיות על מדף התבלינים שלכם -כמו למשל: פלפל שחור, פלפל קאיין, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט וציפורן, כוסברה, אורגנו, פפריקה, כורכום ועוד מגוון תבלינים. במאמר זה נציג בפניכם את 5 התבלינים שחובה בכל מטבח. פלפל שחורפלפל שחור הוא אחד התבלינים החשובים בעולם ונמצא בשימוש כבר מאות שנים, מקורו מפרי הצמח ממשפחת ה-Piperaceae. צמח זה נקרא Piper nigrum והוא מעובד במדינות רבות כמו הודו, אינדונזיה וויאטנם. הוא נסחר לראשונה באירופה על ידי סוחרים ערבים שהביאו אותו איתם ממולדתם. ניתן להשתמש בו לתיבול מאכלים שונים כמו בקר, עוף, דגים, מרק וירקות. יש לו טעם חריף והוא לשמש מוסיף טעם וריח מעולה לתבשילים השונים. כמוןכמון הוא תבלין פופולרי במדינות רבות. ישנם מתכונים רבים המתאימים לשימוש בכמון, כולל מתכוני אורז. כמון הוא תבלין המשמש לעתים קרובות במטבח ההודי והמזרח תיכוני. כמון יכול להיות שלם וגם טחון, יש לו ארומה חזקה ודומיננטית יש לו גם טעם נהדר שלא מתגבר בקלות או מוסווה על ידי טעמים אחרים. הפופולריות של הכמון נובעת מהטעם הייחודי והארומה החזקה שלו, המאפשרת להשתמש בו לתיבול תבשילים עם הטעם החזק שלו מבלי להתנגש עם עשבים או תבלינים אחרים. פפריקה מתוקהפפריקה מתוקה היא תבלין פופולרי שעשוי בדרך כלל מטחינת פלפל אדום מיובש. יש לו פרופיל טעם מתוק, אגוזי וחריף. פפריקה מתוקה היא תבלין פופולרי והצבע האדום שהוא מוסיף למנות הופך אותה למרכיב עיקרי במטבחים רבים. תבלין זה משמש לתיבול דגים, רטבים, תבשילים ומנות בשר. זה טוב גם כתוספת לירקות כורכוםכורכום הוא תבלין שמקורו בתת היבשת ההודית ובדרום מזרח אסיה. תבלין זה שימש במשך מאות שנים בבישול ההודי מסורתי, רפואה איורוודה ורפואה סינית. התבלין קיים בצבע צהוב-כתום ובעל ניחוח חריף עם טעם עדין. כורכום משמש גם כמרכיב העיקרי של אבקת הקארי. זהו אחד התבלינים הנפוצים ביותר במטבחים רבים ושונים והוא נמצא גם בלחמים ודגנים. היתרונות של הכורכום הוא שיש לו סגולות בריאותיות נוגדות חמצון, תכונות אנטי דלקתיות ופעילות אנטי מיקרוביאלית. כמוןכמון הוא תבלין ייחודי ועז הפופולרי במזרח התיכון. יש לו טעם חזק שמשתלב היטב עם מנות בשר ואורז. הוא נמצא בשימוש נרחב בתבשילים, קארי, מרינדות ומטבלים. כמון הוא תבלין נפוץ בשימוש במטבח ההודי. השם בא במקור מהמילה הלטינית "קומינום", שפירושה "זרע כמון". זהו אחד התבלינים העיקריים המשמשים למאכלים הודיים, מקסיקנים ואמריקאים. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|