סוגים שונים של לחמיםסוגים שונים של לחמיםמכירים את הרגע הזה שאתם עוברים ליד מאפייה ופתאום הבטן שלכם מתחילה לקרקר? לא סתם זה קורה – הריח של המאפים משגע אתכם. אחד המאכלים הכי נפוצים בעולם הוא לחם. ויש כאלה שאומרים שזאת ההמצאה הכי גדולה בתחום המזון. אם תחשבו על זה, היום יש לנו שפע. אנחנו קופצים לסופר, מחפשים לחם, ולא רק שמחכות לנו שם כמה צורות, אלא שמחכים לנו גם כמה סוגים – לחם חיטה מלאה, לחם כוסמין, לחם שיפון, לחם מחמצת. פעם כל מה שידענו היה לחם לבן. אז אם אתם שואלים את עצמכם- "איזה לחם כדאי לי לאכול", הגעתם למקום הנכון. במאמר הזה נדבר על סוגי הלחמים השונים ועל היתרונות שלהם. ואפילו תקבלו בסוף מתכון משגע. לחם כוסמיןקמח כוסמין מכיל ויטמין 1B, שעוזר לחזק את מערכת החיסון, ועצמות הגוף. כמו כן, הוא עוזר להפיג מתחים, חרדות ומצבי לחץ, ומסייע בשמירה על רמות אינסולין תקינות בדם. מדובר בלחם עשיר באופן טבעי בסיבים תזונתיים, ומקור נפלא לצרוך אותם. כוס אחת של קמח כוסמין מספקת כ-33 אחוזים מהכמות המומלצת לצריכה יומית. זה דגן שמתעכל בגופנו בקלות ומהירות, ולכן עוזר גם בהאצת פעילות מערכת העיכול. צריכה קבועה יכולה אפילו לתרום להתמודדות עם מצבים של אולקוס, עצירות, שלשול ונפיחות. לחם שיפוןקמח שיפון עשיר באנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון), חומצות אמינו וחלבונים. גם סוג הקמח הזה מכיל לא מעט סיבים תזונתיים שעוזרים לפעילות המעי הגס. אפשר למצוא בלחם שיפון גם מעט מגנזיום, אבץ וסידן – מינרלים חיוניים לתהליכי חידוש רקמות וחיזוק עצמות. צריכה קבועה תעזור בוויסות רמות הסוכר בדם, ותעודד תחושת שובע. אחד המאפיינים של השיפון הוא מדד גליקמי נמוך ולכן הוא יכול להתאים יותר לסוכרתיים.
לחם מחיטה מלאהצריכת חיטה מלאה תתרום לבריאות הגוף שלכם, העובדה הזו מעוגנת במחקרים שבוצעו בתחום. הלחם המלא עשיר בחומרים חיוניים שיקטינו את הסיכויים לחלות במחלות. יש בו הרבה מאוד סיבים תזונתיים שיסייעו לפעילות התקנית של מערכת העיכול, ויעזרו לאזן את רמות הסוכרים, השומנים והכולסטרול בדם. רק אתם יכולים להגיד איזה לחם מתאים לתזונה שלכם, מהעובדה הפשוטה שאין סוג אחד שמתאים לכולם. שלושת הסוגים נחשבים ללחמים מלאים, בריאים ומזינים – מומלץ לבחור את המועדף עליכם לפי תחושת הגוף. מתכון לאפיית לחם של מאפייהרשימת מצרכים: 1 ק"ג קמח (לבחירתכם), 80 מיליליטר מים פושרים, 0.5 ליטר מים, 25 גרם שמרים, שתי כפות שמן זית (או קנולה), וכף מלח. להכנת העיסה יש לשפוך את השמרים לקערה, להוסיף מים פושרים, 6 כפות קמח ולערבב כמו שצריך. בסוף הערבוב להניח בצד ל-20 דק'. לאחר מכן יש לנפות את הקמח בכלי גדול, ליצור בו גומה, להניח בה את העיסה יחד עם המים וכף המלח, ולערבב. בשלב הבא עליכם ללוש את הבצק בקערה, להעביר אותו למשטח מקומח היטב, להמשיך ללוש עד שיתקבל מרקם אחיד (בערך 10 דק'), ולהתפיח אותו למשך הלילה. לאחר ההתפחה יש להוציא מהבצק את האוויר, לחצות אותו לשניים ולעצב בצורה. להניח על תבנית מקומחת, לחרוץ את הבצק לאורכו בעומק של סנטימטר ולחכות עוד עשרים דקות. ולבסוף, להעביר על שני החצאים מברשת רטובה ולפזר שומשום או שיבולת שועל, ולאפות על 200 מעלות למשך חצי שעה. זהו, אל תשכחו לעדכן איך יצא!
חפש מתכונים באתר:
|
|