?איך לבחור את הקפה המתאים לשילוב בהכנת קינוחיםארוחה משובחת היא חוויה מענגת במיוחד. כשמוסיפים לקינוחים קפה משובח החוויה מתעלה לרמה גבוהה אפילו יותר, ולכן כדאי לדעת איך לבחור את הסוג המתאים ביותר של הקפה לכל ארוחה ולכל קינוח. אם תרצו, תוכלו גם לשלב קפה בקינוח עצמו, וכאן בעמוד תמצאו גם מידע לגבי כל סוגי הקפה וגם המלצות על קינוחים שמכילים את המשקה עם הארומה המעניינת והטעם הייחודי. אספרסו מסוגים שוניםאחד ממשקאות הקפה המתאימים ביותר עבור שורה ארוכה של קינוחים הוא האספרסו על הסוגים השונים שלו. הטעם הדומיננטי מאוד של משקה קפה זה מייצר ניגוד מוצלח לקינוח ומבליט את הטעמים של שלל מנות אחרונות. בין השאר כדאי להגיש אספרסו לצד עוגות גבינה, עוגיות שקדים, גלידות, עוגות שוקולד, טירמיסו (שאגב, מכיל בעצמו מכיל ליקר קפה) ועוד. החוזק של האספרסו מושג בזכות המיצוי המרבי של פולי הקפה, שחייבים להיות איכותיים. יצרניות פולים מומלצות במיוחד הן לוואצה, מאורו, סקואלה, דנסי ופרימו ארומה. הכנת אספרסו מבוססת על הזרמת מים דרך פולי הקפה והפעלת לחץ. כמות המים היא זו שמבדילה בין אספרסו קצר לארוך - לצורך הכנת אספרסו קצר משתמשים ב-30 מ"ל ואילו אספרסו ארוך מופק באמצעות כמות של 45 מ"ל מים. הבחנה נוספת בין סוגי אספרסו היא לפי כמות הקפה - אספרסו כפול כולל כמות כפולה של קפה, 14 גרם במקום 7 גרם. משקאות קפה המבוססים על אספרסוקטגוריה נוספת היא משקאות שמבוססים על קפה. ביניהם: ההפוך שהפך לפופולרי מאוד וכולל כמות גדולה יחסית של חלב של פרה, חלב סויה, חלב שקדים או חלב שיבולת שועל לצד מנה אחת של אספרסו; הקפוצ'ינו שההרכב שלו הוא שליש כוס חלב חם, שליש כוס חלב מוקצף ומנת אספרסו; והמקיאטו - אספרסו שהתווספה אליו כפית אחת של חלב מוקצף (שמייצרת כתם, וזהו פירוש השם מקיאטו באיטלקית). קפה הפוך, מקיאטו וקפוצ'ינו, וכך גם מוקצ'ינו (קפוצ'ינו עם נגיעות שוקולד) משתלבים היטב עם עוגות שמרים, עוגות גזר, שטרודלים ועוד. קינוחים שכוללים קפהקפה הוא כאמור גם תוספת מצוינת למגוון רחב של קינוחים, ובפרט מאפינס, עוגות ובראוניז. בנוסף ישנן עוגות קפה בחושות שמשלבות בתוכן את הטעם האהוב. הכנת קינוחים אלה אפשרית עם שני סוגים של קפה: קפה נמס או אספרסו. האספרסו מוסיף מרירות שכאמור מתחברת היטב למתיקות ומייצרת ניגוד מעניין במיוחד בפה. כשבמתכון יש אספרסו, הכוונה היא לאספרסו רגיל קצר, ולרוב מספיקה מנה אחת כדי לשדרג את הטעם של הקינוח. האופציה השנייה, קפה נמס, מייצרת טעם ניטרלי יותר אבל עדיין מורגש, ובדרך כלל אין צורך להכין את הקפה - אלא פשוט להוסיף לתערובת מספר כפות של קפה נמס. בכל מקרה חשוב להקפיד שהקפה יהיה ממקור איכותי, כמו כל חומרי הגלם. * מאמר זה נכתב באדיבות המומחים של בורשטיין קפה - חנות קפה מובילה. חפש מתכונים באתר:
|
|