אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

האם טיגון בשמן זית בריא יותר מטיגון בשמנים אחרים?

בניגוד לדעות קדומות ואף למיתוסים הרווחים על אודותיו- שמן זית הוא המתאים ביותר מבין כל סוגי השמנים לטיגון. טעמי היתרון שלו על המתחרים הם:

1. הוא העשיר יתר בחומצות שומן והעמיד ביותר בחימום.

2. טמפרטורת הרתיחה של שמן זית היא הגבוהה ביותר מבין השמנים השונים והוא נשרף הכי פחות והכי לאט מכולם.

3. לשמן זית יש נקודת עישון המתאימה לטיגון עמוק סוימת השמן, כצפוי, מתחיל להישרף; זוהי נקודת העישון שלו. נקודת העישון של שמן זית גבוהה הרבה יותר מנקודת העישון של שמנים אחרים ולכן הוא בריא יותר, טעים יותר ונוח לטיגון הרבה יותר מאשר שמנים אחרים.

4. שמן זית עשיר בנוגדי חמצון, אשר לא זה בלבד שהם תורמים לעמידותו בתהליכי החימום אלא מעבירים את התכונות הבריאותיות שיש בו אל המזון המטוגן בשמן זה.

5. בהיות שמן הזית שמן שיש חומצות שומן חד-בלתי- רוויות הוא עמיד ויציב בחום ויש בו, כאמור, יתרונות בריאותיים.

6. הוא פשוט טעים...

7. בשל כך ששמן הזית מכיל כמות גדולה של חומצה אולאית, הנחשבת לחומצה חד-בלתי- רוויה הנפוצה ביותר, תכולה גבוהה שלה בשמן הזית הופכת אותו למתאים ביתר לטיגון.

8. תתפלאו - ?! – אבל שמן זית מתאים גם לאפייתה עוגות. הוא מעדן את טעמן והופך את מרקמן לנימוח ואף שומר על טריותן.

הערכים הבריאותיים של שמן זית לטיגון:

לשמן זית יש השפעה ניכרת על ערכיו הבריאותיים של המזון. בתהליך הטיגון נודדים הרכיבים (פוליפנולים נוגדי חמצון), המסיסים במים, אל השכבה החיצונית של המזון המיטגן.

אשר על כן, בשל יתרונותיו הרבים של שמן זית חשוב להקפיד לרכוש אותו אצל יצרניות המתמחות בייצורו. לאניני הטעם ולכל מי שמכירים או נחשפים, כאן ועכשיו, ליתרונות ולתועלות הרבים שבשימוש בשמן זית בכלל ולטיגון בפרט (הוא הופך גם סלט שמתובל בו לטעים הרבה יותר מאשר תיבולו בסוגי שמנים אחרים).

הדובדבן שבשמני הזיתים

שמן הזית המשובח ביותר הוא שמן זית בכבישה קרה שמופק מזיתים שגדלו בכרם אורגני. על מנת להפיק ולמצות את מלוא פוטנציאל הטעם שלו בתיבול, בטיגון ובאפייה, מקפידים מגדליו (כגון בקיבוץ מגל) על תהליך מתוכנן ומבוקר הכולל, המתנה לקבלת הזיתים את הצבע הירוק- שחור שלהם, בהבשלתם, מסיקתם באופן שלא פוגע בהם והעברתם ביום שבו מוסקים אותם אל בית בד- שם ממיינים אותם גורסים אותם, מפרידים את החומרים (גפת ושמן) ומסננים היטב. על מנת להבטיח את איכות השמן וטריותו הוא מאוחסן בתנאי בקרה מיטביים, נמזגים אל מכלי נירוסטה אטומים לאור ולחמצן, העלולים לגרום להתחמצנות השמן.

מי שהתנסו בטעמו של שמן הזית ונוכחו לדעת כי תכונותיו הופכים אותו לשמן מועדף לתיבול ולטיגון ודאי יתקשו להחליפו בשמן אחר מכל סוג שהוא.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד