אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

איך לבחור גבינות במעדנייה?

לא בטוחים איזו גבינה לפזר על הפיצה שאתם מכינים? לא יודעים איזו גבינה תתאים לפונדו?
מכינים מרק בצל ולא יודעים איזו גבינה לשים? הכנו עבורכם מדריך לגבינות. במסגרת המדריך, תקבלו הסברים לגבי הגבינות השונות, איפה הן מיוצרות, לאיזה מאכלים הן מתאימות ועוד.
מוכנים? אנחנו מתחילים!

גבינת אדם

היא מיוצרת בהולנד. צורתה כדור ומשקלה כ-1.5 ק"ג. היא עשויה מחלב פרה. היא בעלת מרקם חלק ואלסטי. היא מתאימה לפלטת גבינות, לטוסטים וכריכים וכמו כן ניתן להשתמש בה לצורך הקרמה של מאפים וגם כמילוי לפשטידות.

גבינת אמנטל

גבינה שוויצרית. היא מיוצרת בגלגלים שמשקלם מתחיל מ-60 ק"ג. יש לה צבע צהוב והמרקם שלה הוא אלסטי עם חורים. היא מתאימה לטוסטים וכריכים, לפונדו, למילוי של קישים ופשטידות וכו'.  ההמלצה היא לאחסן את הגבינה בנייר אלומיניום ולהגיש אותה בטמפרטורת החדר.

גבינת בוואריה בלו

גבינה שמגיעה הישר מגרמניה. היא נימוחה ומיוצרת מחלב בקר מפוסטר. יש לה מעטפת של עובש לבן ופנים עם עובש כחול. היא בעלת טעמים עדינים. היא מתאימה לפלטת גבינות, לפיצות וכמו כן ניתן גם להתיך אותה על ירקות בגריל.

גבינת ברי

היא מגיעה מצרפת. הגבינה מיוצרת מחלב בקר. יש לה מרקם חלק וארומה של אגוזים קלויים.  
היא מתאימה לפלטת גבינות, לכריכים וגם להסמכה של רטבים שונים.

גבינת ברינזה

היא עשויה מחלב בקר או עיזים. יש לה טעמים עדינים. ניתן להשתמש בה לבישול אך לא רק. אפשר גם לטוסטים ולמילוי של מאפים.

גבינת גאודה

היא מיוצרת מחלב פרה ומגיעה מהולנד. היא מיוצרת בכל מיני צורות וגדלים. היא תשתלב בצורה נפלאה בפלטת גבינות וכמו כן תתאים למילוי של פשטידות וקישים. אפשר גם לגרד אותה על תפוחי אדמה אפויים.

גבינת גורגונזולה

גבינה כחולה המגיעה מאיטליה. היא עשויה חלב בקר. בעלת טעמים פיקנטיים ועוקצניים. ממש כמו גבינת גאודה וגבינות אחרות שהוזכרו לעיל, ניתן לשלב אותה בפלטת גבינות. כמו כן, אפשר להשתמש בה עבור הסמכת רטבים. ההמלצה היא לשמור אותה בנייר כסף.

גבינת חלומי

במקור היא עשויה מחלב כבשים בקפריסין. בארץ, מייצרים אותה מחלב בקר. יש לה טעם חלבי ומרקם יציב. היא מתאימה מאוד עבור טוסטים וכריכים.

גבינת מוצרלה

מוצרלה ניתן לייצר מחלב בופאלו או חלב פרה. הטעם שלה הוא ניטרלי וניתן להשתמש בה לכל מיני שימושים. היא מתאימה מאוד לפיצות ולסוגים נוספים של מאפים.

מסקרפונה

יש לה מרקם שמנתי וחלק. ניתן לשלב אותה בעוגות שונות וכמו כן ניתן גם להשתמש בה לצורך הסמכה של מרקים וגם רטבים.

לסיכום...

אנו ממליצים לכם לרכוש גבינות במעדניה בה יש מגוון רחב של גבינות כמו מרקטו מעדנים.
אל תתביישו להיעזר בצוות ולשאול לגבי הגבינות המתאימות למנות שאתם רוצים להכין.
שיהיה בהצלחה!




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד