אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

איך להכין ארוחה שלמה בלחמניה?

בין אם זה להפסקת עשר בבית הספר או לארוחת צהריים בעבודה – ללחמנייה טובה ומלאה בכל טוב יש את כל הפוטנציאל האפשרי על מנת להשאיר אותנו שבעים ומרוצים לשעות ארוכות. אבל את הפוטנציאל הזה, צריך לדעת איך לממש. בסופו של יום, כשזה מגיע לארוחה בלחמניה, הכל מסתכם לשני פרמטרים מרכזיים – מה נכנס פנימה, ואיך אנחנו לומדים לגוון מידי פעם כדי לא להשתעמם מהר מידי לאורך זמן. גיוון הוא מילת המפתח העיקרית, במיוחד שכאנחנו מכינים אוכל לילדים. גיוון יכול לעזור לנו לחשוף את ילדינו למאכלים שונים, וגם לוודא שהם מקבלים את המרכיבים שהם צריכים לקבל מהתזונה שלהם. אז איך שומרים על גיוון ועל הדרך מספקים ארוחה שלמה בלחמניה? על כך במאמר הבא.

לחמניות לילדים – הגיע הזמן להיות יצירתיים

כשמדברים על הכנת לחמניות לילדים להפסקת עשר, ישנן שלל דרכים להיות גם מגוונים – וגם יצירתיים על הדרך. בנוסף, זה לא ידרוש ממכם יותר מידי עבודה על הבוקר, להפך, אולי אפילו יחסוך קצת זמן. אז איך מתחילים להכין ארוחה שלמה בלחמניות לילדים? כמו שאמרנו הכל תלוי במה שנכנס פנימה. אם אתם מכניים לחמניה לארוחת עשר,  נסו להעשיר אותה לא רק בחומוס או במיונז, אלא גם בירקות, חתיכת פסטרמה, אולי אפילו חביתת אומלט עשירה בגבינה וירקות. אם לילדכם יש יום לימודים ארוך ואתם מכינים לחמניה לארוחת צהריים, הגיע הזמן לפתוח את המקרר ולבדוק את השאריות משבת או מארוחת הצהריים יום קודם לכן – יכול להיות שתגלו שהשניצל, או תבשיל הבשר שהכנתם, יהוו תוספת מוצלחת ומזינה במיוחד שילדכם יזדקק לה בימים ארוכים בפעילות. בנוסף, תוכלו לספק לו תחושה אמיתית של ארוחה צהריים משביעה במיוחד, עם אוכל ביתי טעים וטעים.

אם בכל זאת יש לכם קצת זמן נוסף...

הקטע הבא מיועד להורים שמתחשק להם לעלות מדרגה בכל הנוגע ללחמניות לילדים. כמובן שמדובר בהמלצה, ובסופו של יום כל הורה והורה משקיע את הטוב ביותר, אבל אם מתחשק לכם להיות יצירתיים במיוחד עם הלחמניה שאתם מכינים לילדיכם, אולי הגיע הזמן לפרוץ את גבולות הקופסה ולחשוב איך אפשר לשדרג את הלחמניה עם מילויים מעניינים (ממרח אבוקדו, סלט תפוחי אדמה, סלט קלוסלאו), או איך תוספות עשירות כמו  פרוסות חצילים או קישואים מטוגנות. בנוסף לכל אלה, אם החלטתם ללכת עם האופציה של שאריות האוכל במקרר, תוכלו להכין סעודה אמיתית של ממש לילד, אם תכניסו את הלחמנייה לכמה דקות בתנור. התוצאה – לחנמיה קראנצ'ית וטעימה במיוחד שילדכם רק ייחכה לרגע שבו הוא יוכל לטרוף אותה.

אופצייה נוספת, היא לחצות את הלחמנייה לשתיים, למרוח ממרח עגבניות, לפזר מעט מוצרלה וגבינה צהובה – והרי לכם פיצה ביתית, תוצרת בית, מוכנה לארוחת עשר. תוכלו גם להוסיף לה תוספות שונות, כמו זיתים או תירס.

בתאבון!

 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד