אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

השידוך המושלם בין יין לאוכל

 

אחת ההנאות הגדולות בחיים היא אוכל. האהבה הגדולה שלנו לאוכל מלווה אותנו בכל אירוע ואירוע כאשר נדמה שהשיא השבועי מבחינה קולינארית מגיע בארוחות סוף השבוע. לאוכל טוב אנחנו נוהגים להצמיד גם יין טוב, וכך להפוך את הארוחה לבילוי של ממש ולחוויה קולינארית משגעת. למרות האהבה הגדולה שלנו ליין, אנחנו לא תמיד יודעים לשדך את סוג האוכל שהכנו לסוג היין, ואלו מאיתנו שקצת מבינים יודעים שמדובר בתורה שלמה. כיום ישנם עשרות של סוגי יינות, אדומים ולבנים ואפילו יינות רוזה, כך ששידוך יין למנה מצריך הבנה מעמיקה. אז עד שנהיה מומחים של כל סוג וסוג, הנה המדריך המקוצר.

 

ערב גבינות ויין

מי מאיתנו לא אוהב את ערבי הגבינות והיין? פעם עוד חשבנו שמדובר בטרנד חולף שאינו הולם כל כך את הקהל הישראלי, אך נדמה שהאהבה הגדולה שלנו לגבינות טובות וליינות טובים יצרו שילוב בלתי מנוצח. תעשיית הגבינות לא מפסיקה להפתיע ומשגרת אלינו מדי שנה סוגים חדשים של גבינות קשות אשר מתאימות לאירוח מסוג כזה ומככבות בערבי גבינות ויין. כאשר מדובר בגבינות תשמחו לגלות שגם יינות אדומים וגם יינות לבנים מתאימים לחגיגה והכל למעשה תלוי הגבינה. כאשר מדובר בגבינות בעלות טעם עדין מומלץ לשדך להן יינות אדומים פירותיים. גבינות עיזים וגבינות כחולות אשר הינן בעלות טעם חזק ועמוק מומלץ דווקא לשדך סוגי יינות לבנים.

חגיגת בשרים

למרות טרנד הצמחונות והטבעונות אשר תופס תאוצה, עדיין נשארה קבוצה לא מבוטלת של קרניבורים שתשוקתם לבשר טוב חזקה יותר מהכל. השילוב של בשר ויין הינו שילוב מנצח ומלבד כוס היין הנלווית אל המנה הבשרית, הרי שגם תבשילי בשר רבים מבושלים ביין. כאשר מדובר על תבשילי קדירה מומלץ להוסיף יין אדום אשר מעניק ארומה חזקה וטעם עשיר. עובדה מעניינת היא שבעקבות החום האלכוהול מתאדה וכך מה שנותר הוא הטעם המשכר ללא כל השפעות משכרות. כאשר מדובר על כוס יין לצד מנת בשרית, הרי שכשמדובר בסטייק מומלץ דווקא על יינות אדומים ולא על לבנים. יינות שיתאימו למנה בשרית שכזו הם יינות כדוגמת קברנה סוביניון או מרלו.

 

על מנת ליצור באלנס נכון בטעמים כדאי לשדך בין סוג האוכל וסוג היין. יינות אדומים ככלל הינם חזקים יותר ובעלי טעם עמוק, ואילו היינות הלבנים נתפסים כעדינים יותר ומשכרים פחות. על מנת ליצור חוויה אמיתית העניקו תשומת לב מלאה בבחירת היין וכך תהנו מארוחה בלתי נשכחת.

 

 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד