אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

טיפים לבחירת סכין שף איכותית

סכין שף איכותית הוא פריט הכרחי במטבח ויש להשקיע מחשבה ותשומת לב לנתונים שונים בבחירתו.
בעבר קניית סכין שף איכותית נחשבה כמותרות, אך כיום כל חובב בישול ובוודאי כל שף מבין שסכין איכותית היא אחת הגורמים החשובים בהכנת אוכל ברמה גבוהה.
לא כל סכין מתאימה לכל אחד וישנם מותגים שונים בשוק שנותנים תמורה גבוהה למחירם. השאלה היא - איך למצוא את אותם סכינים ועל מה חשוב לשים לב כשרוצים לקנות סכין שף איכותית.
לכל המתלבטים איך בוחרים נכון  - לפניכם טיפים חשובים לבחירת הסכין המושלמת עבורכם.

הטיפים שלנו:

מחיר – לסכיני שף איכותיים כדוגמת סכיני גלובל יש טווח גדול של מחירים. השאלה העומדת על הפרק היא כמה מעוניינים להשקיע בסכין איכותית.
חשוב לזכור, שסכינים זולים נעשים כהים ולפעמים אף חלודים עם הזמן ואילו סכין איכותית תהיה עמידה לאורך זמן וכך תחזיר את ההשקעה בה.

משקל הסכין – יש אנשים המעדיפים לעבוד במטבח עם סכינים קלות ויש כאלו שמעדיפים את הסכינים הכבדים יותר. הכול תלוי בהעדפה האישית.

רוחב ואורך הסכין – רוחב ואורך להב הסכין תלויים בהעדפה אישית ובנתונים פיסיים של המשתמשים: אנשים עם ידיים קטנות יעדיפו סכינים קטנות ואילו כאלו עם ידיים גדולות יעדיפו סכינים גדולים ורחבים.
הסכין המתאים ביותר עבורך יהיה זה שיעניק את התחושה הטובה ביותר בידיים.

חשוב לזכור, שככל שלהב הסכין ארוך יותר כך הפעלת הסכין נוחה יותר. סכין עם להב ארוך יהיה סכין יותר כבד ויציב, אך מצד שני ככל שהלהב ארוך כך נדרשת מיומנות גבוהה יותר של המשתמש בה.

מותג – סכין שף ממותג מוכר נחשבת מועדפת יותר מסכין המיוצרת בחברה פחות ידועה.
כמו כן, לטבחים ולשפים יש "נאמנות" למותג שאהוב עליהם והם משתמשים במותג זה על מוצריו השונים לאורך שנים.

לדוגמה אפשר לציין את הסכינים של חברת גלובל מיפן הנחשבים בידי אנשי המקצוע בתחום כסכיני השף הטובים והעמידים ביותר הקיימים בשוק.

מהם השימושים העיקריים של הסכין – עבודה עם דגים מחייבת שימוש בסכין גמיש, עבודה עם מוצרי עוף מחייבת סכין קצרה, אורך הסכין תלוי בגודל נתח הבשר, בשר מבושל מחייב שימוש בסכין צרה כדי לחתוך אותו בקלות וכדו'.
המסקנה מכך היא, שיש להתאים את הסכין לצרכים האישיים במטבח ולסוג חומרי הגלם איתם עובדים.

עיצוב הסכין -  לסכינים עיצובים רבים, לדוגמה: לסכין שף יפנית יש להב עם זווית חדה במיוחד לשם חיתוך סושי וירקות, בסין משתמשים טבחים עם סוג סכין אחת דקה לכל צרכי הבישול שלהם.
ניתן לומר, שעיצוב הסכין תלוי גם במיקום גיאוגרפי וגם באופי הבישול.

חדות להב הסכין - סכין לא איכותית תהיה קהה יותר ועלולה בשל כך לגרום לפציעות בעת העבודה במטבח.
כמו כן יש לשים לב האם ניתן להשחיז את הלהב בנוחיות ובקלות.

החומר ממנו עשוי להב הסכין – קיימים 3 חומרים מהם יוצרים את להב הסכין:
פלדת אל-חלד  - בדרך כלל בסכינים זולים. חומר זה דורש השחזה כל פרק זמן קצר.
פלדת פחמן - סכינים יקרים יותר וקלים יותר להשחזה.
פלדת דמשק – הלהב עשוי מליבת ברזל עם אחוזי פחמן גבוהים והוא מצופה בשכבות של פלדת אל-חלד. אלו הם סכינים קשים וחדים במיוחד.
יש לציין, שסכינים שלהם קשיות פלדה נמוכה, מתכהים במהרה ודורשים הפעלת כוח בעת השימוש. 

החומר ממנו עשוית ידיות הסכין – ישנן ידיות עץ, פלסטיק ומתכת – יש לבחור את החומר לפי נוחות אישית בעת השימוש.

 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד