אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

טעימות יין: מדריך לטעימת יין נכונה

טעימת יין נכונה

טעימת יין היא הרפתקה מסעירה ושונה משתיית יין. הרחה, ערבול היין בכוס, גלגול היין בפה יכולות להיראות פעולות מסובכות ואפילו סנוביות, אבל הטכניקות המסורתיות האלה למעשה מבוססות על היגיון בריא ועל אהבה גדולה לטעמים. הן אינן אלא אמצעים לעצור לרגע ולשים לב להשפעה שיש ליין על החושים שלנו. כדי לחוות את שלל הטעמים של היין אנחנו נדרשים לטעום אותו באטיות ובמתינות ולהתרכז בחושי הראייה, הריח והטעם. אז אם נתרכז בחושים הבסיסיים: ראייה, הרחה וטעימה – נוכל לטעום יין כמו המקצוענים. כן, אלה היורקים למרקקות...

מראה: בדקו את הצבע והשקיפות

מזגו יין לכוס יין מתאימה. הביטו טוב ביין, הטו את הכוס ב-45 מעלות מכם והביטו בצבע היין משפת הכוס ועד למרכזה. מומלץ לבחון את הצבע על רקע לבן, תוכלו להיעזר בדף נייר, מפית או מפת שולחן לבנה או אפילו בקיר לבן.

מה צבע היין? נסו לחדור מבעד לצבעים: אדום, לבן ורוזה. אם אתם טועמים יין אדום, נסו להבחין בניואנסים – האם זהו אדום-ארגמני, אדום-שני, אדום-אדמה או אפילו חום בהיר. יין אדום בוגר יהיה בעל גוונים כתמתמים יותר מיינות צעירים בשולי הכוס. אם אתם טועמים יין לבן, נסו להבחין האם הוא שקוף וצלול, צהוב בהיר, ירוק בהיר, זהוב או ענברי. יינות לבנים בוגרים הם כהים יותר מיינות לבנים צעירים במסגרת אותה קבוצת צבע.

מחפשים סדנאות שמכילים קוקטייל, אלכוהול, יין? הירשמו עוד היום ותיהנו! בר מאסטר - בית ספר לברמנים המוביל בישראל! /http://www.barmaster.co.il

הביטו בעכירות של היין. האם הוא עכור או שקוף, נוצץ או עמום, מעורפל או בהיר? האם אפשר להבחין במשקעים? הטו שוב את הכוס, ערבלו את היין בתוכה והסתכלו שוב, האם עכשיו אתם מבחינים במשקעי פרי?

ריח:

חוש הריח שלנו קריטי בטעימת יין. חוש הריח חשוב מאוד שכן ביכולתנו להריח אלפי ריחות שונים, אבל חוש הטעם שלנו בלבד מוגבל לטעמים בסיסיים: מלוח, מתוק, חמוץ ומר. רק השילוב בין הריח והטעם מאפשר לנו להבחין בטעמים עשירים, עמוקים ומורכבים.

כדי לקבל רושם טוב של הארומה של היין, ערבלו את היין בכוס למשך 10 שניות לפחות. ערבול היין גורם לאלכוהול שביין להתאדות קמעה ומשחרר את הארומה הטבעית שלו. דחפו את האף עמוק ככל האפשר וקחו שאיפה עמוקה. מה אתם מריחים? דובדבנים, פרחים, פירות הדר, וניל או ריחות אלונים? הארומה של היין היא סימן טוב לאיכותו הכללית ולתכונותיו המיוחדות. ערבבו שוב כדי לאפשר לניחוחות להתערבל והריחו שוב. האם גם הפעם אתם מריחים אותה הארומה?

טעם:

לבסוף, קחו לגימה. התחילו בלגימה קטנה וגלגלו אותה בפה. קיימים שלושה שלבים בטעימה עצמה:

בשלב הראשון נבדוק את הרושם הראשוני שהיין מותיר על החיך. הטעם מורכב מארבעה פרמטרים: ריכוז האלכוהול, רמות הטיאנין, חומציות וסוכר שיורי. ארבעת הפרמטרים האלה אמורים להיות מאוזנים עד כמה שאפשר, אף אחד מהם לא אמור להיות בולט יותר מהאחרים. הם לא משאירים טעמים מסוימים כשלעצמם, אלא מאפשרים לנו להבחין במורכבות של הטעם, בעוצמה שלו, בכבדות או בקלילות שלו, במתיקות או ביובש שלו, אבל לא בטעמים מוגדרים כמו פירות או תבלינים.

בשלב השני של הטעימה ננסה להעריך את הטעם עצמו בחיך. כאן ננסה להבחין בפרופיל הטעמים של היין. אם אנחנו טועמים יין אדום, נחפש טעמי פירות, למשל פירות יער, שזיפים, תאנים וכיוצא באלה, וגם תבלינים כמו פלפל, ציפורן, קינמון, או טעם עצי המזכיר אלונים או ארזים, ואולי אף טעמים מעושנים במקצת. אם אנחנו טועמים יין לבן, נוכל להבחין בטעם תפוחים, אגסים, פירות הדר או פירות טרופיים, או בטעמים פרחוניים יותר או כאלו המזכירים דבש, חמאה, עשבי מאכל או אפילו אדמה.

בשלב השלישי – הפיניש, כפי שהוא נקרא בשפת הטועמים המקצוענים – נבדוק כמה זמן נשאר טעם היין בפה אחרי שבלענו אותו. כאן היין מגיע לשיאו, ופה משחק תפקיד הטעם שנותר בחיך. האם הוא נשאר כמה שניות? האם טעמו היה קליל (כמשקלם של מים), במשקל בינוני (בדומה למשקלו של חלב) או מלא (כמרקם השמנת)? האם שרידי טעמו של היין נותרו בחיך או בגרון? האם נרצה עוד לגימה או שהיין היה מתוק מדי בסוף? מה היה הרושם האחרון שנותר בנו מטעמו של היין – פרי, חמאה, אלון? האם הטעם משתהה בפה או חולף מיד?

אחרי שהקדשתם זמן לטעימת היין, תוכלו לתעד את הרשמים שלכם. האם באופן כללי אהבתם את היין? האם הוא היה מתוק או מר? מה הייתה מידת החומציות שלו? האם היה מאוזן? האם טעמו היה טוב יותר בשילוב גבינה, לחם או ארוחה כבדה? האם תרכשו אותו שוב? ואם כן – ציינו לעצמכם את שם היין, היצרן ושנת הבציר לשימוש בעתיד.

הבנה טובה יותר בטעימה ובהערכה של יין יכולה ללא ספק להעצים את ההנאה שלנו ממנו, אבל כדאי תמיד לזכור שלא זו המטרה האמיתית של שתיית יין. אף שלעתים טעימת יין נתפסת כחוויה תרבותית אינטלקטואלית, המטרה העיקרית שלו הייתה ונשארה הנאה ושמחה... עד דלא ידע!

מחפשים רעיונות למתכונים שמכילים יין? קבלו כמה הצעות למבחר מתכונים עם יין אדום או יין לבן ותתחילו לבשל כמו שפים!

המאמר פורסם באתר באדיבות אתר קורסים (Coursim.co.il), המציע אינדקס קורסי יין במבחר מוסדות לימוד בארץ.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד