אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

כל מה שצריכים לדעת בהכשרת מטבח

מצות הכשרות היא אחת המצוות הבסיסיות בעם ישראל. רוב היהודים מקפידים על כך ושומרים על מצוות הכשרות הכוללת הפרדה בין בשר לחלב, ואכילה במסעדות כשרות. בשנים האחרונות הרבה מהמסעדות ובתי עסק שעוברים לכשרות מהודרת, יש צורך להכשיר את המטבח. שהוא בחזקת טרף. הכשרת מטבח טרף דומה במהותה להכשרת מטבח לפסח.

מה הוא תהליך ההכשרה? בקורס משגיחי כשרות של מרכז דעת לומדים דיני הכשרת מטבח.

צורת ההכשרה המנחה את המכשיר היא על פי הכלל ההלכתי של "כבולעו כך פולטו".

יש שני אופני בליעה, הראשון הוא בליעה באש, שצריכים הכשרה בליבון חמור. השני הוא בליעה במים רותחים, וצריכים להכשיר בהגעלה במים רותחים.
בליעה באש זה למשל פלנצ'ה או מנגל, מצב שבו ברזל נוגע באש והאוכל נמצע ישירות על הברזל בלי מים או נוזלים רבים. במצב כזה צריך ללבן את הברזל שזה אומר באמצעות מבער חזר מבעירים את הברזל עד שהוא מאדים וכך הוא מוכשר.
הגעלה במים רותחים זה סירים, כלים רב פעמיים וכו' או בקיצור, רוב הכלים, צורת ההגעלה נעשית על ידי טבילת הכלי במים רותחים ומשם למים קרים.

ישנם כלים שלא ניתן להכשיר, כמו למשל כלי חרס, גם מיקרוגל נהוג לא להכשיר.

הכשרת תנור אפייה:

המשגיח צריך לנקות את התנור שלא יישאר בו אוכל. להשבית אותו לזמן של לפחות עשרים וארבע שעות. ולהפעיל אותו על החום הכי גבוה משך חצי שעה. בתנורים חדשים יש מצב שנקרא "פירוליטי" במצב הזה התנור מגיע לחום של כ- 500 מעלות צלזיוס במצב הזה התנור שורף את כל השומנים והחומרים שאולי נשארו בו וכך הוא מתנקה לחלוטין ואין צורך להכשיר אותו.

נהוג אפילו בבית כשר אם רוצים להשתמש בתנור החלבי לבשרי ולהפך להדליקו במצב פירוליטי.

תבניות הגשה:

נהוג שלא להגעיל את תבניות ההגשה, כיוון שלכאורה צורת ההכשרה באמצעות ליבון שאותו אם יעשו כראוי הוא כנראה יפגום בתבנית ולכן מעדיפים לקנות חדשים.

הכשרת כיריים:

המשגיח מנקה את הכיריים ולאחר מכן ללבן את החצובות בליבון קל שזה לא עד למצב שהברזל מאדים אלא למצב של רתיחה גבוהה.

הכשרת סכו”ם וסירים:

הסכום כמובן צריך להיות לפני ההכשרה נקי לחלוטין, לאחר שהוא נקי לחלוטין ולא נשאר עליו כלל לכלוך, המשגיח ששכרנו מכניס את הסכו"ם לסיר עם מים רותחים. כלים גדולים ניתן לקחת למקומות של הגעלת כלים, שם יש מיכלים ענקיים רותחים שלהם אפשר להכניס כל סיר וכלי לצורך ההגעלה.
צורך ההגעלה הזאת משומשת בכל קניית כל מתכת חדש מחול, שגם אותם יש להגעיל לפני שימוש.

הכשרת שולחן מטבח:

במשטח עבודה חם צריך לנקות אותו ולשפוך עליו מים רותחים. זה נעשה באמצעות הרתחת מים ושפיכתם לאורך כל השיש או המשטח, לא מספיק לשפוך במקום אחד ושיגיעו המים לכל המקומות אלא להקפיד לשפוך לאורך ולרוחב על השיש.
 אם השימוש הוא קר, מספיק לנקות אותו עם מים וסבון.

הכשרת מקררים: 

השימוש במקרר הוא בקור בלבד ואינו נאסר. מספיק לנקות אותו כמו ארונות רגילים במטבח. אבל כמובן שיש לנקות היטיב ולדאוג שלא ישאר חלילה שום לכלוך מהמזון הלא כשר.

הכשרת מיקסרים ובלנדר:

אם השתמשו בהם למאכלים קרים, מספיק לנקותם במים וסבון. אם השתמשו בהם להכנת מאכלים רותחים, חייבים בהגעלה.

לסיכום: הכשרת המטבח דורשת ממשגיח הכשרות מיומנות רבה. בקורס משגיחי כשרות של מרכז דעת אנו שמים דגש על לימודים מעמיקים גם בהכשרת מטבח. אם אתם חושבים ללמוד קורס משגיחי כשרות אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לענות לכם על כל שאלה.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד