מאפינס וניל
באדיבות: מאיה, קטגוריה: מאפינס
פורסם בתאריך: 27.07.11
מתכון להכנת מאפינס משוקולד לבן עם ציפוי וניל מדהים.
משך ההכנה: כשעה ועשרים דקות • מספר מנות: 12 מאפינס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת פסגות רכות (soft peaks).
- מוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף מתקשה ומתייצב.
- מקציפים (לא באותה הקערה), חמאה עד לריכוך, כדקה-שתיים.
- מוסיפים את שאר הסוכר (3/4 כוס) ומקציפים 2-3 דקות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את החלמונים, אחד-אחד, וממשיכים לערבב.
- מוסיפים תמצית וניל.
- בקערה נפרדת מנפים יחד קמח, אבקת אפיה ומלח.
- תוך כדי הפעלת המיקסר על מהירות נמוכה, מוסיפים לתערובת החמאה והחלמונים את תערובת הקמח ואת החלב, לסירוגין: עושים זאת בשלושה "סבבים", כאשר מתחילים ומסיימים בקמח.
- מוסיפים מעט מהחלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים.
- מוסיפים את שאר החלבונים ומקפלים רק עד שהתערובת אחידה - לא מערבבים יותר מדי על מנת לא לאבד נפח ולפגוע במרקם המאפינס!
- מחלקים את התערובת לתבנית של 12 שקעים, כאשר כל שקע מרופד במנז'ט.
- אופים למשך כ-18-20 דקות.
להכנת הציפוי:
- מקציפים חמאה עד שהיא חלקה.
- מוסיפים תמצית וניל.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים אבקת סוכר.
- מוסיפים חלב ומערבבים על מהירות גבוהה, עד שהציפוי בהיר ותפוח. זה אמור לקחת כחמש דקות.
- מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל המאפינס (יש להמתין עד שהם יגיעו לטמפרטורת החדר לפני שמצפים). לחילופין, אפשר פשוט למרוח בעזרת מרית או כף. אם רוצים, זורים סוכריות מעל הציפוי.
מקור המתכון: http://morcake.blogspot.com/2010/08/blog-post_22.html
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך