לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 27 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: דניאל לילה *
3181 צפיות
01 תגובות
ציון: 5.0
|
עופיונים ממולאים באורז עם חמוציות וכבדים
באדיבות: עץ הזית, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11
הדרך הכי חגיגית להכין עוף לארוחת ליל הסדר היא למלא אותו. כדי שהמלית תישאר עסיסית גם לאחר האפייה יש להוסיף לה שפע של שמן איכותי.
משך ההכנה: בין שעה לשעה וחצי • מספר מנות: 8 מנות
רשימת מצרכים:
4 עופיונים נקיים ומוכנים למילוי 1 כף דבש 1 כף שמן קנולה 2 כפות מיץ לימון 1 כפית פפריקה מלח
למלית: 3 בצלים קצוצים גס 1/3 כוס שמן קנולה 200 גרם כבדי עוף נקיים וחתוכים לקוביות 150 גרם טחולי עוף נקיים וחתוכים 50 גרם צנוברים קלויים 50 גרם חמוציות 1/2 כוס אורז עגול 1 כפית שטוחה קינמון 1 כפית בהרט מלח ופלפל שחור גרוס 1 כפית זרעי כוסברה כתושים 1/3 כוס עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה) קצוצים
לצלייה: 1/2 כוס מים 1 כוס יין לבן יבש 2 כפות דבש 1 גבעול תימין
אופן ההכנה:
- מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם. שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים 1/2 כוס מים, יין לבן, דבש ותימין. מניחים את העופות בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים כ-30 דקות. מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
- גיוון: אפשר להחליף את האורז בקינואה. מכינים באותו אופן.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 5.0
תגובות גולשים למתכון עופיונים ממולאים באורז עם חמוציות וכבדים:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד מתכונים לפסח:
|
|
בלינצ'ס לפסח
מתכון להכנת בלינצ'ס לפסח מקמח תפוחי אדמה וחלב או מים. מתאים למילוי מתוק או מלוח.
|
|
|
|
חרוסת מקורית וטעימה במיוחד
חרוסת אפגניסתנית טעימה ומתוקה ובריאה, מקורית על בסיס תמרים ואגוזים. המתכון עבר מדור לדור ועכשיו מופץ לרבים. בתאבון!
באדיבות: נועם | תאריך פרסום: 27.03.13
|
|
|
|
מקפא טחינה אקזוטי
לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה מתכון למקפא טחינה אקזוטי, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).
באדיבות: אחוה | תאריך פרסום: 18.03.13
|
|
|
|
סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים
לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).
באדיבות: אחוה | תאריך פרסום: 18.03.13
|
|
|
|
בצק פריך לפסח ללא אפייה
מתכון להכנת בצק פריך לפסח ללא אפייה, מפירורי ביסקוויטים וחמאה.
|
|
|
|
חרוסת תמרים ואגוזים
מתכון להכנת חרוסת תמרים ואגוזים, במיוחד לכבוד פסח (אבל לא רק, למי שאוהב!).
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 16.04.12
|
|
|
|
קניידלך לפסח: מתכון לקניידלך נימוחים וטעימים
מחפשים מתכון להכנת קניידלך לפסח? מתכון לקניידלך נימוחים וטעימים, במיוחד לחג פסח (או ראש השנה).
|
|
|
|
חרוסת
מתכון מסורתי להכנת חרוסת לפסח: הנה מתכון לחרוסת שמתאים גם לעדה התימנית וגם לאשכנזית.
|
|
|
|
עוגת אגוזים לפסח
מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח, אוורירית וטעימה להפליא!
|
|
|
|
מתכון פרחי קוקטייל
מתכון כשר לפסח של פרחי קוקטייל, שכבות מוס אוכמניות ושמפניה בליווי ג'לי שמפניה, באדיבות הקונדיטורית והבעלים של רשת מתוקה מירי ארזי.
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|